Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κι' όμως γίνονται και βαπτίσεις στα "ρημαγμένα" χωριά της Ηπείρου και όχι μόνο ... κηδείες!!!



Στην εκκλησία του χωριού μου στην Ήπειρο στη Ρωμιά Πρέβεζας, που την τελευταία πενταετία έγιναν ένας γάμος και 16 κηδείες, το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μία βάπτιση υπερπαραγωγή. Όχι οι ευτυχείς γονείς δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού, αλλά ζούν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Αθήνα. Προτίμησαν όμως να γίνει το μυστήριο στο χωριό καταγωγής του πατέρα και αυτό όχι τυχαία. 
Θέλησαν να δείξουν με την πράξη τους ότι μπορούμε να δώσουμε ζωντάνια στα ξεχασμένα από θεό και ανθρώπους χωριά της Ηπείρου. Παραπάνω από πεντακόσια  άτομα μαζεύτηκαν στην εκκλησία , έσμιξαν παλιοί φίλοι, συμμαθητές, συγχωριανοί, συγγενείς και στο γλέντι που ακολούθησε συμμετείχαν περίπου 400 άτομα και έστησαν ένα πραγματικό παραδοσιακό Ηπειρώτικο πανηγύρι. Σ΄αυτό συνετέλεσαν ο δάσκαλος του δημοτικού τραγουδιού Γιάννης Παπακώστας και η κομπανία του Γιώργου Τσουμάνη. Ευχαριστήθηκε το αυτί μας, κλαρίνο, βιολί, λαούτο και δεν ακούστηκε ούτε ένα γυφτοτουρκοαραβοτσιφτετελοκάγκελο που μας σέρβιραν και μας μπούχτισαν όλο το καλοκαίρι στα περισσότερα πανηγύρια. 
Εκεί στην επαρχία, σε όλη την Ελληνική επικράτεια , ξεχνάς καϋμούς και βάσανα και διασκεδάζεις με την ψυχή σου,  αγαλλιάζει η καρδούλα σου όταν κάθεσαι σε τραπέζι χαράς με παλιούς γνωστούς και φίλους, χαίρεσαι πραγματικά με την ευτυχία του άλλου. 
Αυτό πέτυχαν ο Θωμάς και η Ξανθή , παίρνοντας την απόφαση να κάνουν την βάπτιση της κόρης τους Κατερίνας στο χωριό, στην εκκλησία του χωριού και όχι σε κανένα "πολύ κοσμικό και πολύ ΙΝ παρεκκλήσιον". Η απλότητα πάντα επικρατεί της γκλαμουριάς. 

















Ακολουθεί ένα μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα. Δημοσιεύουμε όσες φωτογραφίες μπορέσαμε να περισώσουμε, επειδή μας έπεσε
η φωτογραφική μηχανή και έπαθε "κάποιο ταράκουλο" και τις  δημιουργήθηκαν και 5-6 ρήγματα.
Να σας ζήσει η Κατερίνα και είθε " πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε".























































































































































































































































































































































































































































































































































romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: