Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - ΥΓΕΙΑΣ  Πρέβεζας για τους μετανάστες στη Φιλιππιάδα



Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ  υγειονομικών Πρέβεζας καταδικάζει την ρατσιστική και μισαλλόδοξη ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας ενάντια στους πρόσφυγες του στρατοπέδου Πετρουλάκη, που η μπόρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ενάντια στην πατρίδα τους για τον έλεγχο των πετρελαίων της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους στην Ευρώπη, τους πέταξε κυριολεκτικά ολόκληρες οικογένειες, παιδιά και μωρά στην προσφυγιά.
Η ανακοίνωση αυτή στρέφεται ενάντια σε ανθρώπους που ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, ευάλωτοι, και ανήμποροι να καθορίσουν τη μοίρα και τη ζωή τους. Ζουν για δεύτερη φορά θύματα και στη χώρα μας λόγω της απαράδεκτης μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής της ΕΕ που απαρέγκλιτα εφαρμόζει «η αριστερή!» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι θύματα κάθε μέρα καθώς γύρω και πάνω τους έχουν στήσει τρελό χώρο πλουτισμού διάφορα κέντρα και εταιρείες με τη μορφή των ΜΚΟ, καθώς σε αυτές και μόνο αποκλειστικά διατίθενται από την EE οι όποιοι πόροι για τα hot spots, προσφέροντας οι ίδιες οι ΜΚΟ και υπηρεσίες υλοποίησης και της αντι-μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.



Ο λαός της Πρέβεζας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος, προσφυγιά και φτώχεια. Πήρε πολλές φορές ο ίδιος το δρόμο του πρόσφυγα και του μετανάστη. Ξέρει λοιπόν να συμπονά και να στηρίζει τους κατατρεγμένους.

Ξέρει όμως ταυτόχρονα να σηκώνει την γροθιά του απέναντι σε αυτούς που οι πολιτικές και οι πράξεις τους φέρνουν τη δυστυχία και τον κατατρεγμό. Ξέρει να παλεύει ενάντια στην απάνθρωπη, στυγνή, ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ της ΕΕ, ενάντια στα εγχώρια δεκανίκια τους.
Ξέρει να πολεμά τις αληθινές αιτίες της φτώχιας, της εξαθλίωσης, της ανέχειας, της ανεργίας, της στέρησης των πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, της απαξίωσης των στοιχειωδών δικαιωμάτων της ασφάλειας, της πρόνοιας της σύνταξης, των δικαιωμάτων στην υγεία, την παιδεία που δεν είναι άλλες από τον αδηφάγο καπιταλισμό.
Ξέρει να πολεμά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά την καταστροφή και την προσφυγιά. Ξέρει πως για όλα τα βάσανα που σήμερα βιώνει, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής από όλα τα αστικά κόμματα της χώρας μας και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν φταίνε οι αδύναμοι, οι φτωχοί και οι κατατρεγμένοι, αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος για την αρπαγή του πλούτου των λαών όπου γης.
Ξέρει πως «αλληλεγγύη στον πρόσφυγα» σημαίνει γροθιά των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Ο λαός του τόπου μας δεν ήταν ποτέ του άνανδρος ούτε και ρατσιστής. Ξέρει καλά πόσα χωριά προσφυγικά υπάρχουν από τη Φιλιππιάδα έως την Πρέβεζα.



Σαν υγειονομικοί καταδικάζουμε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του συλλόγου γονέων του 2ου Δημ. Σχολείου Φιλιππιάδας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Καταδικάζουμε τα επιστημονικοφανή επιχειρήματα που επιστρατεύονται στην ανακοίνωση αυτή, για πιθανούς κίνδυνους της υγείας των μαθητών των σχολείων από τους πρόσφυγες, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας και ξενοφοβίας στον ντόπιο πληθυσμό.
Καλούμε τους υγειονομικούς του νομού, τον Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Φαρμακευτικό σύλλογο να καταδικάσει τέτοιου είδους ανακοινώσεις και να συνεχίσουν την έμπρακτη υποστήριξη τους στους πρόσφυγες.

Τέλος απαιτούμε
  • Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, κτιριακές υποδομές, θέρμανση, σίτιση κτλ με ευθύνη του κράτους
  • Ομαλή ένταξη των προσφύγων χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια με την ενεργή συμμετοχή της πολιτείας
  • Δημιουργία δημόσιου, εκτεταμένου δικτύου πρωτοβάθμιας υγειονομικής πρόληψης και περίθαλψης .
  • Ικανοποίηση του αιτήματος των προσφύγων για ασφαλή μετακίνηση στους τελικούς τους προορισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: