Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια της 4ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας και της Εμποροπανήγυρης





Με λαμπρότητα άνοιξε επίσημα χθες το βράδυ τις πύλες της η 4η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και η ΑΔΑΕ μαζί με το Επιμελητήριο Άρτας και τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας στο Εκθεσιακό Κέντρο «Κώστας Βάγιας».
Φορείς της περιοχής, αλλά και ο κόσμος έδωσαν δυναμικό «παρών» δείχνοντας ότι αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο την διοργάνωση, η οποία συγκριτικά με πέρυσι είναι μεγαλύτερη, τόσο στον αριθμό των εκθετών, όσο και στον αριθμό των διαθέσιμων τετραγωνικών.
«Αν και διανύουμε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, εμείς πιστεύουμε στην Άρτα και στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Για αυτό προσπαθούμε να κάνουμε την Έκθεση αυτή, έναν πόλο ανάκαμψης για το «επιχειρείν», όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Πετύχαμε μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της δημοτικής μας θητείας να αυξήσουμε τα τετραγωνικά μέτρα της έκθεσης από 1.000 σε 2.500 τ.μ, τον αριθμό των εκθετών από 25 σε 75 και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής μας» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.
Και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε υπέρ των συνεργασιών που θα πάνε την Άρτα μπροστά, για αυτό και η φετινή προσπάθεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μας με τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης μας και του Νομού μας. Βασική μας πεποίθηση είναι ότι οι δυσκολίες που διέρχεται ο παραγωγικός κόσμος ξεπερνιούνται μόνο με συνεργασίες, δουλειά και πείσμα. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι μέσα από την σκληρή δουλειά και τις συνεργασίες να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές και συνθήκες στις επιχειρήσεις, όχι μόνο για να αντέξουν στην συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, αλλά και να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Στόχος μας επίσης είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους της παραγωγής να προβάλλουν την δουλειά τους, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό και να βάλουμε την Άρτα στον χάρτη των αναγνωρισμένων εκθέσεων ανά την Ελλάδα».
Η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας αποτελεί ένα από τα «όπλα» στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Δήμου, «για τον λόγο αυτό ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι προμελέτες για το Μόνιμο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, συνολικού εμβαδού 3.000 τετραγωνικών μέτρων, εδώ σε αυτό το χώρο που βρισκόμαστε σήμερα και χρηματοδοτούμε από δημοτικούς πόρους τις απαραίτητες μελέτες προϋπολογισμού 250.000 € για ένα κτίριο που θα μπορεί να φιλοξενεί εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην εξωστρέφεια της περιοχής μας».
Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε «όλους τους εκθέτες, τους επιχειρηματίες και τους φορείς που συμμετέχουν, καθώς και όλους όσους έχουν εργαστεί για να στηθεί και εγκαινιαστεί σήμερα η 4η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας και η Εμποροπανήγυρη. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους επισκέπτες της έκθεσης που ξεπερνούν τους 70.000 κάθε χρόνο και αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια μας».

Η 4η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη θα διαρκέσουν έως τις 3 Οκτωβρίου και ώρες λειτουργίας είναι: Καθημερινές: 10:30 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και 17.00 έως 22.30μ.μ. και το Σαββατοκύριακο: 10.00 – 23.00.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: