Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Απίστευτο σκηνικό με κλήση της Τροχαίας στην είσοδο της Αμφιλοχίας από Βόνιτσα!!

Η «ανατομία μιας κλήσης» της Τροχαίας Αμφιλοχίας

«Τιμητική πλακέτα θα έπρεπε να δώσει ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας στους άνδρες της Τροχαίας, για τον τρόπο που βεβαιώνουν παραβάσεις, προκειμένου να γεμίζουν τα ταμεία του Δήμου από περαστικούς οδηγούς», γράφει το blog rozakyrothtes παραθέτοντας την «ανατομία μιας κλήσης» που κόπηκε στις 15 Ιουλίου στην είσοδο της Αμφιλοχίας από Βόνιτσα για υπερβολική ταχύτητακαι κάτω από συνθήκες.
Αναλυτικά:
   «Όλα ξεκίνησαν στις 15 Ιουλίου το απόγευμα, όταν μία οδηγός από την Ηγουμενίτσα, ταξίδευε για Αθήνα, μέσω Πρέβεζας – Βόνιτσας – Αμφιλοχίας.
      Λίγο πριν μπει στα πρώτα σπίτια της Αμφιλοχίας, την σταμάτησαν σεμπλόκο της Τροχαίας και την πληροφόρησαν ότι έτρεχε εντός κατοικημένης περιοχής με 70 χμ/ώρα αντί 50, και θα έπρεπε να της επιβάλλουν το ανάλογο πρόστιμο 40 ευρώ.
    Παρά τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες της, που όλοι κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις (δεν είδα την πινακίδα, δεν κατάλαβα ότι έτρεχα κλπ.) η παράβαση βεβαιώθηκε:
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΚΛΗΣΗ:


        Ένα μήνα περίπου μετά τη βεβαίωση της παράβασης, χωρίς η συγκεκριμένη οδηγός να κάνει καμία ενέργεια (ούτε να πληρώσει αλλά ούτε και καταφύγει στο Διοικητή της Τροχαίας εντός τριών ημερών, όπως είχε δικαίωμα προκειμένου να γίνει άρση του προστίμου), περιήλθε στα χέρια μας  η παραπάνω  "κλήση"  και ευτυχώς που υπάρχει το streetview  και το google earth της google, με χιλιομετρικές αποστάσεις και φωτογραφίες, γιατί αρχίσαμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι της απάτης…

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ:
    Κατ αρχήν, αυτή ήταν η πινακίδα που παραβιάσαμε (ίσως κάποια υπηρεσία θα έπρεπε να κάνει κάποιες εργασίες), και όπως βλέπετε σε λιγότερο από 50 μέτρα ήταν σταθμευμένο το περιπολικό:


Και τώρα πάμε στη χαρτογραφία της περιοχής:
(Δεν είναι από τοπογράφο αλλά όλοι έχουμε μάθει να διαβάζουμε και να αποδεχόμαστε τους χάρτες της google), επίσης για όλα τα αναφερόμενα σημεία υπάρχουν οι ανάλογες φωτογραφίες:
       Στην Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης βλέπουμε τα εξής: Καταληφθήκαμε στο 2ο χμ της ΕΟ Αμφιλοχίας – Λευκάδας να έχουμε ταχύτητα 70 χμ /ώρααντί του κανονικού 50 χμ/ώρα, (κατοικημένη περιοχή)  και η παράβασή μας αυτήδιαπιστώθηκε με ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ (RADAR).
        Σύμφωνα με τις πινακίδες που είναι τοποθετημένες από την διαχειρίστρια της οδού (πιθανόν, τεχνικές υπηρεσίες Περιφέρειας Αιτωλοακαρνανίας), δεν υπάρχει κατοικημένη περιοχή εντός του 2ου χμ, δηλαδή ανάμεσα στα 1000 έως 1999 μέτρα, απόσταση από την αφετηρία της ΕΟ.
     Η πινακίδα ότι εισερχόμαστε σε κατοικημένη περιοχή, με όριο τα 50 χμ.βρίσκεται στα 940 μέτρα, δηλαδή στο 1ο χμ.
Η λάθος αποτύπωση του σημείου της παράβασης αποτελεί από μόνη της λόγο ΑΚΥΡΩΣΗΣ.

    Στην Βεβαίωση Παράβασης δεν αναφέρεται αν η κατεύθυνση του αυτοκινήτου  ήταν προς Αμφιλοχία ή προς Λευκάδα, (αν ήταν προς Λευκάδα το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο σημείο θα ήταν 90 χμ/ ώρα επειδή η πινακίδα ότι βγαίνουμε από την πόλη είναι σε διαφορετικό σημείο – στα 810 μέτρα).
       Ένας ακόμα σημαντικός λόγος για την ΑΚΥΡΩΣΗ της Πράξης Βεβαίωσης της Παράβασης είναι το άρθρο 104 του ΚΟΚ που μνημονεύεται για την επιβολή της ποινής.
      Συγκεκριμένα η §4 του άρθρου 104 του ΚΟΚ όπως έχει τροποποιηθεί  με το άρθρο 93 του Ν3542/2007 προβλέπει την ύπαρξη προειδοποιητικής πινακίδας, ότι η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ προκειμένου να διαπιστωθεί η παράβαση.

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
     Έχοντας λοιπόν τους παραπάνω προβληματισμούς υποβάλαμε με φαξ, ένα αίτημα προς τον Σταθμό Τροχαίας Αμφιλοχίας προκειμένου να μας δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις  και στη συνέχεια αφού αποδεικνυόταν ότι οιπροβληματισμοί μας είχαν βάση, να στείλουμε αίτημα για ΑΚΥΡΩΣΗ της πράξης:

          Όπως βλέπετε στο αίτημα μας ζητάμε ξεκάθαρα να μας ενημερώσουν για κάποια στοιχεία που στηρίζουν την παράβαση, προκειμένου να πράξουμε ότι είναι απαραίτητο, ΔΕΝ ζητάμε ούτε την ΑΡΣΗ του προστίμου, ούτε την ΑΚΥΡΩΣΗ  της πράξης. 
(Αυτό θα γινόταν σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού παίρναμε τα απαραίτητα στοιχεία).

ΕΚΠΛΗΞΗ! Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ
Προς έκπληξή μας λοιπόν μας ήρθε η παρακάτω ειδοποίηση που κάνει ΑΡΣΗ του προστίμου επειδή οι αντιρρήσεις μας ήταν βάσιμες!!!!!!


Τι έγινε; 
Ο Αστυνόμος σκέφτηκε: "πιαστήκαμε με τη γίδα στην πλάτη, να την γυρίσουμε στο μαντρί". 
      Όπως αποδεικνύεται από τα προηγούμενα, στο σημείο εκείνο μάλλον την "στήνουν"  τακτικά και όποιον πάρει η μπόρα. 
       Δεν ενδιαφέρονται για την οδική ασφάλεια αλλά για  την συμπλήρωση ικανού αριθμού παραβάσεων, με σκοπό την αύξηση των εσόδων του Δήμου, με ΠΑΡΑΝΟΜΟ τρόπο καθώς και την παρουσίαση έργου, προς τους ανωτέρους τους.
      Ο ΔΟΛΟΣ εκ μέρους των γίνεται επικίνδυνος  επειδή ο οδηγός έρχεται νόμιμα μέχρι την πινακίδα,  που γράφει ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ,  με 90 χμ/ώρα, άρθρο 20 ΚΟΚ , και θα πρέπει σε 2΄΄ (τόσος  χρόνος  απαιτείται να διανύσουμε 50 μέτρα που ήταν η θέση του περιπολικού  από την πινακίδα, όταν έχουμε ταχύτητα 90χμναμετρήσει ο αστυνομικός την ταχύτητά μαςνα δώσει το ανάλογο σήμαστάθμευσης, να το αντιληφθούμε εμείς και να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο νασταματήσουμε στα χαλίκια έξω από το οδόστρωμα !!!!!!!! 

     Ο Αστυνόμος αντιλαμβάνεται ότι εντοπίστηκε ο δόλος των υπηρεσιών του, και σκέφτηκε να σβήσει όπως όπως την κλήση προκειμένου να τελειώσει το θέμα και προχωρά στο επόμενο ατόπημα.
       Κατά παράβαση του  ΚΔΔ κάνει ΑΡΣΗ του προστίμου, για δικαιολογίες που ΠΟΤΕ δεν υποβάλαμε και εάν είχαν υποβληθεί, θα έπρεπε αυτό να είχε γίνει εντός ΤΡΙΩΝ (3) ημερών και όχι μετά από ενάμιση  μήνα.

Με απλά λόγια :
Εμείς δεν πληρώσαμε τα 40 (20) ευρώ. 
      Πόσοι όμως εκείνη την ημέρα, όπως και άλλες μέρες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ πρόστιμο; ; ; ; ; ; ; ; 
     Ο κ. Αστυνόμος θα έπρεπε, αν ήταν λάθος του οργάνου να ψάξει ποιοι άλλοι αδικήθηκαν και να τους ενημερώσει;   
     Ας ελπίσουμε αυτό το κείμενο να φτάσει στον Αστυνομικό Δ/ντή Αιτωλοακαρνανίας και στον κ. Εισαγγελέα, ώστε να πράξουν ανάλογα.»

http://www.agriniopress.gr/
http://xiromeronews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: