Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κέικ σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς.Συνταγή από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη .


Υλικά Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
5 κρόκοι αυγών
240 ml γάλα
2 κουταλάκια βανίλια
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο σοκολάτας
120 γραμμάρια βούτυρο
180 ml γάλα
3 κούπες άχνη ζάχαρη
βανίλια
225 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
25 γραμμάρια κακάο σκόνη

Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικον πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τους κρόκους με μισή κούπα γάλα και τη βανίλια.
Βάζουμε σε λειτουργία το μίξερ και ρίχνουμε στο αλεύρι τα κομματάκια του βουτύρου εναλλάξ με το υπόλοιπο γάλα.
Όταν ενωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων σε 2 δόσεις.
Χτυπάμε για 2 λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα (σε σχήμα καρδιάς) την οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για στην αντίσταση για 35 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το γλάσο σοκολάτας
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, το κακάο, το βούτυρο και το γάλα.
Όταν γίνει το μείγμα μια πηχτή κρέμα το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την άχνη και με το μίξερ χειρός χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαν πηχτή κρέμα.
Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δυο δίσκους.


Απλώνουμε το 1/3 του γλάσου στην επιφάνεια του ενός δίσκου, βάζουμε από πάνω τον άλλο δίσκο και με τη βοήθεια σπάτουλας απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ το υπόλοιπο γλάσο γαρνιρετε κατά βουληση .





                  




   Τάσος Τόλης
 Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: