Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του "Συλλόγου περί Βιβλίου" Φιλιππιάδος


Φιλιππιάδα, 21 Σεπτεμβρίου 2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ


Ο "Σύλλογος περί Βιβλίου" με αφορμή την επιστολή-ανακοίνωση του Δ.Σ.  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, στην οποία δηλώνουν πως αρνούνται να παραχωρήσουν σχολικές αίθουσες ακόμη και κατά τη διάρκεια απογευματινών ωρών για την ένταξη των προσφυγόπαιδων στη μαθησιακή διαδικασία, επικαλούμενοι εκτός των άλλων και τη διεξαγωγή μαθημάτων σκακιού τις ώρες αυτές, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο διευκρινίζει:
    Ο" Σύλλογος περί Βιβλίου" υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιούνται τα μαθήματα σκακιού, σεβόμενος απόλυτα το θεσμικό ρόλο του δημόσιου σχολείου, που είναι η παροχή ΠΑΙΔΕΙΑΣ σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας και θρησκεύματος, είναι πρόθυμος να  αναζητήσει νέο χώρο για τα μαθήματα σκακιού, διευκολύνοντας τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης και μάθησης των προσφυγόπαιδων. Παράλληλα,  διαχωρίζοντας τη θέση του από την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, επισημαίνει πως η λειτουργία και οι δράσεις του "Συλλόγου Περί Βιβλίου" δεν πρέπει και δεν μπορούν να αποτελούν επιχείρημα-πρόφαση για κανέναν σε μία καταδικαστέα  προσπάθεια δημιουργίας νέων "τειχών" και όξυνσης προκαταλήψεων και στερεοτύπων στους κόλπους της τοπικής κοινωνίας.
                                                                              
 Με τιμή

                               Για το Δ.Σ. του" Συλλόγου Περί Βιβλίου"

ο Πρόεδρος Χρήστος Αναγνώστου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΩΦΕΙΛΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ Η΄ ΟΧΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗ.