Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την συγκέντρωση στη Φιλιππιάδα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016


Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες και καταδίκης των ρατσιστικών αντιλήψεων.
Σάββατο 1 Οκτώβρη, στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας
Ομιλητής ο Κώστας Κωτσαντής
μέλος τη ΕΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ

Η ΤΕ Πρέβεζας και Άρτας του ΚΚΕ καταγγέλλουν απερίφραστα την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας σχετικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Μια ανακοίνωση που έρχεται ως συνέχεια του αντίστοιχου περιστατικού στο Ωραιόκαστρο και έχει ξεκάθαρο ακραίο, ρατσιστικό, ξενοφοβικό περιεχόμενο που παραπέμπει χωρίς καμία αμφιβολία σε απόψεις που ενστερνίζονται οι οπαδοί της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους του λαού της περιοχής, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς τους ξεσπιτωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη λεηλασία των χωρών τους πρόσφυγες, που βρίσκονται εδώ και μήνες εγκλωβισμένοι στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Η έμπρακτη αλληλεγγύη που δόθηκε και δίνεται καθημερινά, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην απόπειρα γνωστών ακροδεξιών - φασιστικών στοιχείων να δημιουργήσουν τεχνητά ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να απομονώσει τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, τις εθνικιστικές κορώνες που δημιουργούν εικόνα Μεσαίωνα για την περιοχή. Φτάνουν να σπέρνουν το μίσος ακόμα και στις παιδικές ψυχές, ρίχνοντας ύπουλα το φασιστικό τους δηλητήριο. Βάζουν στο στόχαστρο απελπισμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες και αθωώνουν τον πραγματικό ένοχο.
Καλούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να απομονώσουν τέτοιες φωνές μίσους που δηλητηριάζουν τη συνείδηση της νέας γενιάς.
Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το στηρίζουν, οι οποίοι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν ν΄ ανάψουν τη φωτιά του πολέμου όπου Γης.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκε στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης που οδήγησαν στον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα, παραβιάζοντας ακόμα και το διεθνές προσφυγικό δίκαιο .
Πρότεινε έγκαιρα την απευθείας μεταφορά τους από τις γειτονικές στις πατρίδες τους χώρες ή από τα νησιά του Αιγαίου προς τις χώρες της ΕΕ, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ. Καλέσαμε και καλούμε τον ελληνικό λαό να παλέψει για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στη Συρία, από όλους τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.
Ο εγκλωβισμός όμως των προσφύγων με ευθύνη της ΕΕ είναι ήδη γεγονός και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια.
Ήδη στην περιοχή μας και σε άθλιες, στις περισσότερες περιπτώσεις, συνθήκες, λειτουργούν αρκετά "κέντρα φιλοξενίας". Είναι γνωστό πια ότι τα κέντρα αυτά έχουν μετατραπεί σε ζώνη εγκλωβισμού και κράτησης προσφύγων, από όπου οι πιο ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιλέγουν όσους χρειάζονται, όσους χρειάζονται οι επιχειρηματικοί τους όμιλοι.
Η κράτηση όμως κι ο εγκλωβισμός τόσων προσφύγων, που δε θέλουν να μείνουν στη χώρα μας και μάλιστα σε χώρους, που δεν έχουν απαραίτητες δομές και προϋποθέσεις (ουσιαστικά μιλάμε για στρατόπεδα συγκέντρωσης) δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Η οργή και η αγανάκτηση του λαού για τη βάρβαρη πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε δεν μπορεί να λαθεύει , πρέπει να στοχεύει στον πραγματικό υπαίτιο αυτής της κατάστασης, που είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πολιτικές των κυβερνήσεων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία τα λαϊκά στρώματα.
Γι’ αυτό καλέσαμε και καλούμε το λαό μας και το κίνημά του να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του, την πολύμορφη συμπαράσταση και τη ζεστασιά του απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικώντας:
  • Νέες ανοιχτές δομές φιλοξενίας, χώρους που θα πληρούν τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Εκπαίδευση όλων των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, με εξασφάλιση όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων: Εξειδικευμένο και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών, καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, κατάλληλες αίθουσες κ.ά.
  • Καμιά εμπλοκή των γνωστών αμαρτωλών ΜΚΟ.
  • Ασφαλή μεταφορά των παιδιών από κρατικές υπηρεσίες.
  • Εξασφάλιση όλων των όρων υγιεινής για τα παιδιά: Εμβολιασμοί, βεβαίωση γιατρού κ.ά.
  • Ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θα συνεχίσει, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, τη δράση του μέσα στην εργατική τάξη και το λαό, τις πρωτοβουλίες του στο διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα, για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά τον πόλεμο και τη φτώχεια, την προσφυγιά και τη μετανάστευση.
Το μέλλον είναι με το μέρος των λαών και όχι των εκμεταλλευτών ιμπεριαλιστών! Ας παλέψουμε μαζί για να το φέρουμε πιο κοντά!

Τ.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και Τ.Ε. ΑΡΤΑΣ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: