Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο… Τρόμος από τις αγέλες

Σε πραγματικό εφιάλτη για τους κυνηγούς του Νομού Ιωαννίνων έχουν μετατραπεί οι λύκοι, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Κι αυτό γιατί από πέρυσι συμβαίνει το παράδοξο... Οι λύκοι να κατασπαράζουν τα κυνηγόσκυλα.
Κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο ήταν πολλά τα σκυλιά που χάθηκαν από τις επιθέσεις λύκων. Τα περισσότερα περιστατικά είχαν καταγραφεί στην περιοχή του Ζαγορίου.
Στην πορεία όμως σημειώθηκαν παρόμοιες επιθέσεις ακόμη και σε απόσταση αναπνοής από την πόλη των Ιωαννίνων. Στους πρόποδες του Μιτσικελίου, κοντά στην Περίβλεπτο.
Φέτος ο πρώτος θάνατος σκύλου σημειώνεται με την έναρξη ουσιαστικά της θήρας του αγριόχοιρου.
Κι έρχεται από το Πωγώνι.
Παρέα κυνηγών είχε στήσει «παγάνα» στην περιοχή του Γεροπλατάνου. Ένα από τα σκυλιά, στο οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε φορέσει GPS, κατά την διάρκεια του κυνηγιού έδειχνε ακινητοποιημένο.
Όταν η παγάνα τελείωσε κι αφού ο σκύλος δεν είχε επιστρέψει, η παρέα των κυνηγών το αναζήτησε με βάση την εικόνα που είχε από το GPS.
Και τότε βρέθηκε μπροστά στο μακάβριο θέαμα. Λύκοι είχαν κατασπαράξει τον σκύλο...
Οι κυνηγοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν και εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους καθώς φοβούνται ότι κι άλλα σκυλιά θα πέσουν θύματα των λύκων. Σημειώνεται δε, ότι το κόστος ενός καλού κυνηγόσκυλου μπορεί να φτάνει τις αρκετές χιλιάδες ευρώ. Πέρα όμως από την οικονομική ζημιά, για τους κυνηγούς η απώλεια του σκύλου τους, είναι κάτι που δεν υπολογίζεται με χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: