Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ!... Από τη Σκούπα μέχρι την Πλατανούσα.


Κώστας Μπατσής

Ο δρόμος αυτός χαράχτηκε πριν από εξήντα περίπου χρόνια στον κατσικόδρομο που χρησιμοποιούσαν οι ποιμένες με τα ζωντανά τους και τις οικογένειές τους για να μεταβαίνουν κάθε Φθινόπωρο από το Συρράκο, Καλαρύτες, Ματσούκι, Μελισσουργούς και Πράμαντα στα χειμαδιά, δηλαδή Άρτα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Αγρίνιο και να επιστρέφουν την Άνοιξη στον τόπο τους. Σήμερα όμως οι μετακινήσεις των ζωντανών γίνονται με φορτηγά αυτοκίνητα.

Η Νομαρχία Άρτας από την πλευρά της ασφαλτόστρωσε ικανοποιητικά τον δρόμο αυτό μέχρι τη Σκούπα και το υπόλοιπο τμήμα από τη Σκούπα μέχρι την κεντρική πλατεία της Πλατανούσας παραμένει ως είχε. Οι παλιοί στους κατσικόδρομους φροντίζανε να χωράνε να διασταυρωθούν δυο φορτωμένα μουλάρια, σήμερα όμως δε χωράνε να διασταυρωθούν δυο αυτοκίνητα και ιδιαίτερα φορτηγά. 
Για ποια ανάπτυξη στα Τζουμέρκα μας μιλάνε κάθε λίγο και λιγάκι χωρίς δρόμους σύγχρονους και ασφαλείς; Ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, που ξέρει το πρόβλημα, πιστεύουμε πως θα βρει τον τρόπο να εντάξει κι αυτό το τμήμα του δρόμου σε κάποιο πρόγραμμα στο άμεσο μέλλον, γιατί δεν πάει άλλο και είναι μόνο εννιά χιλιόμετρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: