Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

O WIM MERTENS εμπνέεται από την αρχαία Νικόπολη “DUST OF TRUTHS” Παγκόσμια πρεμιέρα 21/10 στις Βρυξέλλες

Το Preveza Jazz Festival βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει το κοινό της περιοχής ότι όπως μας πληροφόρησε ο επιφανής δημιουργός Wim Mertens ολοκλήρωσε το έργο του “Dust of  truths” εμπνευσμένο όπως ήδη έχει δηλώσει επανειλημμένα σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης από την Αρχαία Νικόπολη και τη συναυλία που έδωσε τον Αύγουστο του 2014 στο Μνημείο του Αυγούστου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τo εξώφυλλο του cd κοσμεί φωτογραφία από ορειχάλκινο έμβολο των πλοίων του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας από το Μνημείο του Αυγούστου.
Η παγκόσμια πρώτη θα δοθεί με το Ensemble του Wim Mertens στις 21 Οκτωβρίου στο Henry Le Boeuf Hall του φημισμένου Πολιτιστικού Κέντρου Bozar στις Βρυξέλλες. Η αίθουσα θεωρείται μια από τις πέντε καλύτερες στον κόσμο από πλευράς ακουστικής με χωρητικότητα 2100 άτομα.
Η υπόκλιση του καλλιτέχνη στην πολιτιστική αξία της περιοχής και στο ρόλο της στην εξέλιξη της ιστορίας αποτελεί για την Πρέβεζα και τη χώρα ένα κεφάλαιο που μόλις τώρα ανοίγει και μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλότροπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: