Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

«Θερμαίνεται» το… μέτωπο για τη σωτηρία της Κυανής Ακτής


Την παρακάτω κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σύλλογοι που ενδιαφέρονται για το μέλλον της Κυανής Ακτής:
«Η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας, η Ε.Λ.Ε.Τ  τοπική επιτροπή Πρέβεζας, ο Σύλλογος ‘Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας’ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Πρέβεζα’, έχουμε επανειλημμένα τοποθετηθεί δημόσια ότι πριν από οποιαδήποτε νόμιμη και επωφελή παρέμβαση στην Κυανή Ακτή και στο χερσαίο μέρος της περιοχής του Αγ.Γεωργίου, πρέπει να προηγηθεί η ενίσχυση της προστασίας της ακτής από τη διάβρωση.
Για το λόγο αυτό προσκαλέσαμε τον κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, Καθηγητή Ακτομηχανικής και Λιμενικών έργων, πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος και είχε εκπονήσει τη μελέτη που υλοποιήθηκε το 1998 για την προστασία της ακτής, με σκοπό  μια αναλυτική τοποθέτησή του στην υλοποίηση και απόδοση του έργου, καταγραφή της σημερινής κατάστασης και κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση του υπάρχοντος έργου.
Ο κ. Μουτζούρης αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκλησή μας και όπως μας ενημέρωσε θα βρίσκεται στην πόλη μας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου με το εξής πρόγραμμα: Ώρα 9:00π.μ επίσκεψη στην Κυανή Ακτή για επιτόπια αυτοψία της περιοχής και του έργου και  ώρα 11:00π.μ στο Εργατικό Κέντρο θα ακολουθήσει ουσιαστική συζήτηση για τις τελικές προτάσεις και ενέργειες που είναι απαραίτητο να γίνουν για την πιο αποδοτική προστασία της ακτής.
Οι παραπάνω συναντήσεις είναι ανοιχτές για κάθε συμπολίτη μας που θέλει να τις παρακολουθήσει και να ενημερωθεί σχετικά.  
Με εκτίμηση
Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Πρέβεζας
Ε.Λ.Ε.Τ  τοπική επιτροπή Πρέβεζας
Σύλλογος ‘Περιβαλλοντική Εταιρία Πρέβεζας’
Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Πρέβεζα’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: