Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στην ΕΡΤ2 την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:50', θα προβληθεί το Φιλοσοφικό Ντοκιμαντέρ για την Πρέβεζα "Επέκεινα"

epekeina1a

Στο κανάλι της ΕΡΤ2 την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:50 θα προβληθεί το Φιλοσοφικό Ντοκιμαντέρ για την Πρέβεζα "ΕΠΕΚΕΙΝΑ" του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Ακρίβου.

ep3

Να θυμίσουμε πως το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ στην Πρέβεζα έγινε ειδική προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη τον περασμένο Μάιο.

Το «Επέκεινα» είναι ένα ντοκιμαντέρ φιλοσοφικού περιεχομένου για τη ζωή και το θάνατο. Ο μύθος και η ιστορία έχουν συνδέσει αμετάκλητα την Πρέβεζα με το θάνατο. Το Νεκρομαντείο, όπου οι αρχαίοι προσέρχονταν για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές, ο Αχέροντας, ο μυθικός ποταμός μέσω του οποίου ο Χάροντας οδηγούσε τις ψυχές στον Άδη, ο εμβληματικός χορός αυτοκτονίας των γυναικών στο Ζάλογγο, η αυτοκτονία του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, ο στωικός φιλόσοφος Επίκτητος στη Νικόπολη –όλα αυτά τα στοιχεία σχετίζονται με την Πρέβεζα.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ακρίβος μάς καλεί στην Πρέβεζα σ' ένα ταξίδι σκέψης, εξερευνώντας το βαθύτερο νόημα αυτών των ιστοριών και συλλέγοντας ό,τι είναι χρήσιμο για τη δική μας σύγχρονη αντίληψη για τη ζωή και το θάνατο. Διακεκριμένοι στοχαστές, όπως ο Χρήστος Γιανναράς, καθώς και πολλοί επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, σχολιάζουν μπροστά στην κάμερα.

Παραγωγή: Ελληνική
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ακρίβος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αντώνης Βαραμπούτης

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Ακρίβος, Αντώνης Βαραμπούτης
Ήχος: Ιωάννης Βαραμπούτης

Μουσική: Παναγιώτης Στέφος-Λύραυλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: