Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Καλαμάρι ψητό με πορτοκάλι και μυρωδικά: Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη


Υλικά για 4 άτομα
750 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα,
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 τεμάχια ( χυμός πορτοκάλι)
1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι φρέσκο
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμόνια &πορτοκαλί
5 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια από ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός)
αλάτι, και φρεσκοκομμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ανάβετε το γκριλ στην πιο υψηλή βαθμίδα και το αφήστε να ζεσταθεί πολύ καλά (για περίπου 10 λεπτά). Χαράξτε με κοφτερό μαχαίρι , διαγώνια από την μια πλευρά λαδώστε ελαφρώς με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι και τα ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα πλοκάμια θέλουν λίγο περισσότερο.

Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (1 κουτ. σούπας), τους χυμούς εσπεριδοειδών, το ξύσμα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα καλαμάρια και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: