Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο κατά προτίμηση από λαπά
350 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
120 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομ.
2 αυγά
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
χυμό από ένα λεμόνι
αλεύρι για τηγάνι
αλάτι - πιπέρι

ΣΑΛΤΣΑ
1½ κιλό ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομ.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομ.
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δυόσμο
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄- 3΄. Αποσύρετε από την φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, το περιεχόμενο του τηγανιού, την ψίχα ψωμιού, τ’ αυγά, το χυμό λεμονιού, την ρίγανη, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά. Αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τηγανίζετε για 3΄- 4΄ σε δόσεις 6-7 την φορά, ώσπου να ροδίσουν. Αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Αλατίζετε τις ντομάτες και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε τις ντομάτες, τον δυόσμο, την ζάχαρη. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 20΄. Στα 15΄ ρίξτε τα κεφτεδάκια, αφήστε να βράσουν για 5΄ και αποσύρετε από την φωτιά. Πασπαλίζετε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα 150-200 γρ. τριμμένο τυρί και σερβίρετε με μακαρόνια -ρυζι-πουρε-πατατες.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: