Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

"Καμπανάκι" για το γάλα κρούει ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας - Πρέβεζας

Picture

Χαριστική βολή για την ελληνική κτηνοτροφία χαρακτηρίζουν οι αγελαδοτρόφοι Άρτας και Πρέβεζας τις ρυθμίσεις για το φρέσκο γάλα που επιβάλλει η κυβέρνηση...

Αναλυτικά το υπόμνημα έχει ως εξής:

"Ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας - Πρέβεζας, αντιτίθεται και αντιδρά στα νέα σκληρά μέτρα σε βάρος των αγροτών που προτίθεται να πάρει η σημερινή βουλή.

Με το νέο μνημόνιο μπαίνει στο στόχαστρο όχι μόνο η τσέπη μας αλλά η ίδια η ζωή και το μέλλον. Με την εφαρμογή του νέου μνημονίου χιλιάδες αγρότες θα πεταχτούν από το σύστημα ασφάλισης. Χιλιάδες αγρότες θα αναγκαστούν από τα οικονομικά μέτρα να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους και να γίνουν σύγχρονοι δούλοι χωρίς δικαιώματα, ασφάλιση, ελπίδα.

Η επιβολή των νέων αντιαγροτικών μέτρων, όπως ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και η σταδιακή αύξηση του συντελεστή στο 26% μέχρι το 2017, ο διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου στο 55%, η αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23% για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες, η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον αγροτικό κόσμο, γεγονός που θα οδηγήσει σε αφανισμό την πρωτογενή παραγωγή.

Στην κατάσταση αυτή έρχεται να προσμετρηθεί και η απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του "φρέσκου" γάλακτος που θα καθορίζεται πλέον με ευθύνη του παρασκευαστή. Εμείς οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι καλούμαστε να επιβιώσουμε μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες, σε μία εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και η πρόταση αυτή που προσπαθεί να περάσει η βουλή θα δώσει τη χαριστική βολή  στην αγελαδοτροφία της περιοχής μας και της χώρας γενικότερα και θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στον ήδη καθημαγμένο κλάδο της αγελαδοτροφίας.

Καλούμε τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ιδιαίτερα τους βουλευτές της Ηπείρου να σταθούν στο πλευρό μας και να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα που θα συμβάλλουν στη συρρίκνωση του κλάδου μας και στον αφανισμό της εγχώριας παραγωγής".

Ο Πρόεδρος
Ταξιάρχης Μπρούβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: