Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

«Τουφεκιά» στους κυνηγούς, από τον Αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη με αφορμή την απαγόρευση της θήρας στον Αμβρακικό

«Τουφεκιά» στους κυνηγούς από τον Γ. Τσιρώνη με αφορμή τη θήρα στον Αμβρακικό

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στους κυνηγετικούς συλλόγους (διαβάστε παλαιότερα ρεπορτάζ ΕΔΩ και ΕΔΩ), από πλήθος δημοσιευμάτων, πως στη νέα ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τσιρώνης, θα περιλαμβάνει και απαγόρευση θήρας στον Αμβρακικό Κόλπο.
Θυμίζουμε πως το 2013, η σχετική απόφαση της τότε πολιτικής ηγεσίας, που επέτρεψε το κυνήγι στον Αμβρακικό, θεωρήθηκε «νίκη» των κυνηγετικών συλλόγων.
Οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες και σε σχετικό περιοδικό για το κυνήγι αναφέρονται τα παρακάτω:

«Τελικά αποδεικνύεται πως ο κ.Τσιρώνης δεν είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων.αλλά της "παρέας των οικολόγων" και των ιδεοληψιών της.
Αγνοώντας 200.000 και πλέον Έλληνες κυνηγούς προκειμένου να ικανοποιήσει τους συντρόφους του.οικολόγους και τις προσκολλημένες "εισπρακτικές" ΜΚΟ, τινάζει στον αέρα τη νέα ρυθμιστική.
Σκηνικό πολέμου με φόντο τα υδρόβια, ημερομηνίες και τον Αμβρακικό, μέσω εκβιασμών και ιδεοληψιών, ανάμεσα στον κ Τσιρώνη και της "παρέας" του και των κυνηγετικών οργανώσεων, για τη νέα ρυθμιστική 2015 -2016.
Οι φόβοι για την επιμονή στους περιορισμούς στις ημερομηνίες κυνηγίου των υδρόβιων, αλλά και η απαίτηση για αποκλεισμό συγκεκριμένων θηραμάτων όπως η ασπρομετωπόχηνα, η καλημάνα και οκαλπακλής, αλλά και η απαγόρευση του κυνηγιού σε όλο τον Αμβρακικό.. επαληθεύτηκαν.
Οι απαιτήσεις από πλευράς Υπουργείου και "φίλων" ΜΚΟ, δεν περιορίζονται μόνο στα υδρόβια αλλά περιλαμβάνουν και τοπικές απαγορεύσεις στο κυνήγι της ορεινής πέρδικας στις ΖΕΠ Φαλακρού, Ζήρειας και του Γαλαξειδίου .
Και το χειρότερο όλων ζητάει τη συνολική λήξη της κυνηγετικής περιόδου, μια εβδομάδα νωρίτερα.
Η Κυνηγητική Συνομοσπονδία με έκτατο συμβούλιο, θα αποφασίσει την περαιτέρω στάση και τιςκινητοποιήσεις της κυνηγετικής οικογένειας σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφορήσουν και το Υπουργείο δεν κάνει πίσω στις παράλογες και " κατευθυνόμενες" απαιτήσεις του..
Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ο Υπουργός, το μέγεθος και το έργο της κυνηγετικής οικογενείας.και το "ζυγίζει " με αυτό των ΜΚΟ.και των "οικολόγων πράσινων "συντρόφων του..
Κανείς δεν τον εξέλεξε και να είναι σίγουρος πως κανείς δε θα ανεχτεί τις "απαιτήσεις " του.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: