Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Φιλελέ άνοιγμα από Τσίπρα. Κάνει τον Κων/νο Μητσοτάκη επικεφαλής της επιτροπής ιδιωτικοποιήσεων. «Πούλα τα όλα Πρόεδρε να τελειώνουμε» φέρεται να του είπε!


Μια πολιτική έκπληξη πρώτου μεγέθους μας επιφύλασσε η κυβέρνηση σήμερα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, με επικύρωση σύμβασης της Κυβέρνησης Σαμαρά στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιταχθεί με νύχια και δόντια μιλώντας για ξεπούλημα.


Στελέχη μάλιστα της κυβέρνησης μιλούν για συναρπαστική εμπειρία σε αυτή την πρώτη ιδιωτικοποίηση. Όπως λένε χαρακτηριστικά « δεν ξέραμε πόσο ωραία είναι να κάνεις ιδιωτικοποιήσεις. Έχει μια μοναδική ηδονή! Ανυπομονούμε  με αγωνία να κάνουμε τις επόμενες».

Η έκπληξη όμως έχει σχέση με τις κινήσεις του πρωθυπουργού ο οποίος αναζητά στελέχη με εμπειρία στις ιδιωτικοποιήσεις.  Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος  της κυβέρνησης επικοινώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τον οποίο ζήτησε να τεθεί επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής  των ιδιωτικοποιήσεων. «Πούλα τα όλα Πρόεδρε να τελειώνουμε» φέρεται να του είπε!


Ολική επαναφορά Μητσοτάκη στην ενεργό δράση! Σεμινάρια στα στελέχη της κυβέρνησης
«Θέλω να μάθω τόσα από εσάς κ. Πρόεδρε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας  στον κ. Μητσοτάκη από τον οποίο επίσης ζήτησε να είναι ομιλητής σε κλειστούς σεμιναριακούς κύκλους για κυβερνητικά στελέχη που θα έχουν τον τίτλο «Πώς θα παριστάνετε τον μεταρρυθμιστή». Ο πρώην πρωθυπουργός με την εμπειρία του στις ιδιωτικοποιήσεις-απολύσεις και τις ταυτόχρονές προσλήψεις (πχ αγροφυλάκων) κρίθηκε ως μια ιδανική περίπτωση για να μεταλαμπαδεύσει τις εμπειρίες του και τις γνώσεις στα νεόκοπα κυβερνητικά στελέχη για το πώς μπορείς να παριστάνεις τον μεταρρυθμιστή χωρίς να είσαι.
Ο πρώην πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε με την πρόταση Τσίπρα, την αποδέχτηκε και αναμένεται να πιάσει  δουλεία άμεσα δημιουργώντας  ρήγμα στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: