Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ρεσάλτο IMF στο πόθεν έσχες Ελλήνων Δικαστών-Εισαγγελέων και αποστολή "κομμάντο" στις νομικές εταιρείες της Κύπρου!


Aκόμη και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες έμειναν με την εντύπωση ότι η δήλωση του Βόλφαγκ Σόιμπλε για ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα, ήταν αποτέλεσμα στιγμιαίας απώλειας ψυχραιμίας του Γερμανού. 

Κάποιοι πιο προσεκτικοί παρατηρητές όμως σημειώνουν πως η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε λίγες μέρες μετά το πέρας της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να διαισθάνονται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχειρεί να απομακρυνθεί από την ασφυκτική ομηρία τους και ανησυχούν. Κερασάκι στη φιλοαμερικανική στροφή του Σαμαρά το ταξίδι στο Ισραήλ που έχει προγραμματιστεί για τον Σεμπτέμβριο.
Για την πρώην Δυτική Γερμανία, η Ελλάδα ήταν και παραμένει «αδελφή» χώρα της Ανατολικής Γερμανίας. 
Από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά ο έλεγχος των Γερμανών στην πολιτική και οικονομική-επιχειρηματική ζωή της χώρας είναι ασφυκτικός. 

Τόσο ασφυκτικός που-για κάποιους αναλυτές-εξανάγκασε τους Αμερικανούς να στηρίξουν την φιλοαμερικανική χούντα του δικτάτορα Παπαδόπουλου και τον Κίσινγκερ να σχεδιάσει μέχρι κεραίας την εισβολή και τον διαμελισμό της Κύπρου. (Δείτε τα συγκλονιστικά ρεπορτάζ του Μιχ. Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του τα οποία ρίχνουν φως στο σκοτεινό παρασκήνιο εκείνης της περιόδου.)
Πάμε παρακάτω. Οι αναλύσεις για τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών που φθάνουν στο οβάλ γραφείο θέλουν την Μέρκελ φανερά αποδυναμωμένη ως επικεφαλής της κυβέρνησης (του μεγάλου συνασπισμού κατά πάσα πιθανότητα) που θα συγκροτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές.
Για τους Αμερικανούς ο κυρίαρχος ρόλος της Γερμανίας στην Ευρώπη θα υποστεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της διχογνωμίας που θα χαρακτηρίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο. 
Οι πρωτοβουλίες της Μέρκελ θα περνούν από διαρκή κρισάρα με τα λαικά ταμπλόιντ να κάνουν λόγο για το τέλος της κυριαρχίας της.
Εκεί ακριβώς έρχεται να πάρει πρωτοβουλίες το ΔΝΤ (και οι Αμερικάνοι) οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν έτοιμο το απόλυτο σχέδιο για τον ολοκληρωτικό έλεγχο τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. 

Η τοποθέτηση του Γουίλιαμ Μακ Γκρου στην θέση του Μπομπ Τρα ακριβώς αυτό σηματοδοτεί: Ο Αμερικανός σχεδόν δογματικά πιστεύει ότι για την Ελλάδα και την Κύπρο δεν υπάρχει σωτηρία εάν δεν εξυγιανθεί η Δικαιοσύνη στις δύο χώρες. 

Έτσι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού», ο Μακ Γκρου σε απόρρητη έκθεσή του προς την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εισηγείται την άμεση εφαρμογή του Πόθεν Έσχες για όλα τα μέλη του Δικαστικού Σώματος. Από τους πλέον χαμηλόβαθμους έως εκείνους που βρίσκονται στις υψηλότερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης. Μάλιστα παρότι η Κύπρος δεν είναι στην δικαιοδοσία του εισηγήθηκε να γίνει έλεγχος σε όλα τα νομικά γραφεία-εταιρείες της Κύπρου τα οποία συστήνουν offshore εταιρείες.
Το νέο δόγμα του ΔΝΤ λοιπόν δεν είναι άλλο από τον-με κάθε τρόπο- εξυγίανση της Δικαιοσύνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Καμία από τις δύο χώρες δεν πρόκειται να διασωθούν εάν δεν εξυγιανθεί η λειτουργία της Δικαιοσύνης, εκτιμούν οι Αμερικανοί.
Και το πιο προκλητικό για τους ίδιους είναι ότι πιστεύουν ότι τόσο η ελληνική, όσο και η κυπριακή Δικαιοσύνη ελέγχεται από τους Γερμανούς. Οι αποφάσεις της θεωρούν ότι προστατεύουν και εξυπηρετούν τα γερμανικά (επιχειρηματικά και πολιτικά) συμφέροντα σε βάρος των αμερικανικών. 

Όπως αντιλαμβάνεστε το παιγνίδι γίνεται όλο και πιο σύνθετο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: