Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Χάνει τη γαλάζια σημαία η Κυανή Ακτή του δήμου Πρέβεζας;

Χάνει τη γαλάζια σημαία η Κυανή Ακτή του δήμου Πρέβεζας

Χωρίς γαλάζια σημαία θα είναι η παραλία της Κυανής Ακτής στο δήμο Πρέβεζας, όπως όλα δείχνουν, για το υπόλοιπο του 2013 αλλά και για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες επιθεωρητής που επισκέφτηκε τη συγκεκριμένη ακτή, πιθανώς κατά την περίοδο του Αυγούστου, διαπίστωσε πολλές παραλείψεις στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί μια παραλία για είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, με αποτέλεσμα να προτείνει στην Εταιρία Προστασίας της Φύσης που είναι υπεύθυνη για τις γαλάζιες σημαίες, την αφαίρεση της γαλάζιας σημαίας από την παραλία της Κυανής Ακτής.

Αν αυτό γίνει θα σημάνει παράλληλα πως η Κυανή Ακτή δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει γαλάζια σημαία ούτε την επόμενη χρονιά, γεγονός που σημειώθηκε στις ακτές του δήμου Πρέβεζας και πάλι πριν δύο χρόνια.
Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και μεταφράζεται αν όχι σε ανικανότητα, σε εγκληματική αδιαφορία από μέρους της δημοτικής αρχής που κατάφερε για δεύτερη φορά να χάσει τη γαλάζια σημαία σε μια από τις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση στην παραλία του Μονολιθίου κρίθηκε ικανοποιητική και η Γαλάζια σημαία θα συνεχίσει να κυματίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: