Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Oι ΠΑΣΟΚοι του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν εμπράκτως, κάτι που φάνηκε και στις πρόσφατες συνεδριακές διαδικασίες, πόσο ξένο σώμα θεωρούνται στο κόμμα του Τσίπρα, που ιδρύουν την "σοσιαλιστική τάση"...

PatriotikoSYRIZA_27082013.jpg

"Την ίδρυση και λειτουργία της «σοσιαλιστικής τάσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ όπως προβλέπεται από το νέο καταστατικό του κόμματος, που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριο, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη οι Πάνος Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Κοτσακάς.
Ανακοινώνοντας την ίδρυση της τάσης, ο Πάνος Κουρουμπλής δήλωσε ότι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα στο πρόσφατο συνέδριο διέψευσε όσους περίμεναν ή προέβλεπαν ότι «θα χυθεί πολιτικό αίμα».
Η νέα τάση, είπε ο κ. Κουρουμπλής, φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να λειτουργήσει την εσωκομματική δημοκρατία γιατί η παθογένεια των κομμάτων επί πολλά χρόνια, ήταν η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και αυτό το πλήρωσαν και τα κόμματα και ο λαός.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε στην παρέμβασή του ότι η «σοσιαλιστική τάση» δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κενρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στην κατάρτισή τους, έχουν και οι ίδιοι συμβάλει.
Η νέα τάση, πρόσθεσε ο κ Μητρόπουλος, δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει προσωπικούς στόχους, και θα συμπορευθεί με ηγεσία και τις άλλες τάσεις του κόμματος. Πορευόμαστε ενωτικά, με στόχο την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος που καταστρέφει τη χώρα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η ενότητα αριστεράς είναι κεντρικός στόχος και προς την κατεύθυνση αυτή, θα εργαστεί η νέα τάση.
Ο κ. Μιχελογιαννάκης σημείωσε ότι ο πλουραλισμός απόψεων είναι υποχρέωση όλων και ότι ο ιδεολογικός προσανατολισμός είναι ενιαίος, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες.
Ο Δ.Τσουκαλάς υπογράμμισε ιδιαίτερα τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους, την ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό σε συνεργασία με την ΕΕ. Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι, κεντρικός στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, για να ανατρέψει τη σημερινή, απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.
Ο Αντ. Κοτσακάς έκανε λόγο για έναν νέο πατριωτισμό που θέλει να εκφράσει και η τάση στην οποία συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της τάσης. [tovima]

Και λέγαμε ότι οι μπουρμπουλήθες εμφανίστηκαν μόνο στην λεγόμενη "Κεντροαριστερά". Επεκτάθηκαν και στο ΣΥΡΙΖΑ, με την ίδρυση μιας τάσης που αποδεικνύει εμπράκτως πόσο ξένο σώμα θεωρούνται τα στελέχη που ιδρύουν την "σοσιαλιστική τάση", κάτι που φάνηκε και στις πρόσφατες συνεδριακές διαδικασίες. Και βλέποντας ένα ένα τα στελέχη, καταλαβαίνεις ότι πνέει ο άνεμος της αλλαγής, της ανιδιοτέλειας, του κομματικού πατριωτισμού, δικαιώνοντας το 27% των πολιτών που πέρυσι τον Ιούνιο ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για την "κυβέρνηση της Αριστεράς". Είναι γνωστή τοις πάσι η αριστεροσύνη του εργατολόγου των φτωχών, που έκανε καριέρα στον Αυτιά (Μητρόπουλος), του άμωμου και άσπιλου τραπεζοσυνδικαλιστή που ήταν ένας ταπεινός πρόεδρος της ΟΤΟΕ, εξομοιούμενος από τον Αλέξη Τσίπρα  στο Επικρατείας με τον Μανώλη Γλέζο (Τσουκαλάς), του Μιχελογιαννάκη (η αναφορά του επωνύμου και μόνο φτάνει), του μηχανιστή Κοτσακά και του Παναγιώτη Κουρουμπλή (τουλάχιστον από το πρώτο Μνημόνιο διαχώρισε τη θέση του). Μια νέα μέρα ξημερώνει για την Αριστερά και την Προόδο και πιστεύω ότι μιλεούνια νέων κυρίως ανθρώπων θα σπεύσει να συγχνωτιστεί με το Επαναστατικό Σοβιέτ που σήμερα συγκροτήθηκε. Οι σκελετοί του χθες βγήκαν από το ντουλάπι και χορεύουν αργεντίνικο τανγκό

Δεν υπάρχουν σχόλια: