Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Πρέβεζας καταγγέλει το δήμαρχο Ζηρού για παράνομη μετονομασία της οδού «Γεωργίου Παπανδρέου»



Για παράνομη μετονομασία της κεντρικής οδού «Γεωργίου Παπανδρέου» στη Φιλιππιάδα καταγγέλει το δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού.


Η καταγγελία αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Ζηρού κ. Δημήτριο Γιολδάση, ο οποίος αυθαίρετα, παράνομα και αιφνιδιαστικά προχώρησε σε μετονομασία της κεντρικής οδού «Γεωργίου Παπανδρέου» στη Φιλιππιάδα, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ονομασία ή μετονομασία οδών και πλατειών δεν ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά ξεπερνούν τα στενά όρια της τοπικής μας κοινωνίας . Η απόφαση για να δοθεί η συγκεκριμένη ονομασία, σχετίζεται με την απονομή τιμής και διατήρησης της μνήμης στο πρόσωπο του μεγάλου δημοκρατικού ηγέτη και κοινωνικού μεταρρυθμιστή, Γεωργίου Παπανδρέου, οποίος με τις πολιτικές του ενέργειες σημάδεψε θετικά την ιστορία της πατρίδας μας. Γιʼ αυτό η Πολιτεία καθιέρωσε συγκεκριμένη νόμιμη διαδικασία.
Η απόφαση για ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ σε οδούς, γίνεται κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη πενταμελούς επιτροπής, στην οποία μετέχουν ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διοίκησης ως Πρόεδρος, δύο εκπρόσωποι της Τοπικής Ένωσης Δήμων και δύο καθηγητές Μ.Ε. κλάδου ΠΕ 02 ,που ορίζονται από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.
Για τη ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ακολουθείται η ίδια διαδικασία, αλλά είναι δύσκολη περίπτωση, πρέπει να υπάρχει επαρκής και τεκμηριωμένη αιτιολογία, γιατί υπάρχουν επιπτώσεις σε συμβόλαια, κτηματολόγιο, χάρτες κλπ.
 Ο κ. Γιολδάσης όμως αγνόησε τη νόμιμη οδό και καθαίρεσε την πινακίδα με το όνομα του «Γέρου της Δημοκρατίας», αντικαθιστώντας  το με το όνομα κάποιου Τάκη Παπαλεύκα!!!
Άγνοια της Νομοθεσίας; Επίδειξη πυγμής ή ισχύος; Προεκλογική σκοπιμότητα; Πολιτική εμπάθεια; Αποπροσανατολισμός των Δημοτών από τα καθημερινά προβλήματα που αδυνατεί να επιλύσει η Δημοτική Αρχή;
Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, το βέβαιο είναι ότι τέτοιες ενέργειες όχι μόνο παράγουν έννομο αποτέλεσμα, είναι καταδικαστέες και συνιστούν παράβαση καθήκοντος και ποινικό αδίκημα.
 Καλούμε τον κ. Γιολδάση να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της παρανομίας και του συνιστούμε να διαβάσει κάποιο βιβλίο για την προσωπικότητα, την προσφορά και μεγαλείο του «Γέρου της Δημοκρατίας»".

 Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ  Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: