Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στήθηκε η μασκώτ του Φεστιβάλ Νέων Υπαιθρου, που θα διοργανωθεί στο Κανάλι Πρέβεζας, τη περίοδο 6-8 Σεπτεμβρίου 2013. Γίνονται δεκτές προτάσεις για την ονομασία της.

maskot


Ανοικτή σε προτάσεις, μέχρι 2 Σεπ 2013, για την ονομασία της  μασκώτ του
 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, Κανάλι & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, είναι η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, στήνοντας την μασκώτ του Φεστιβάλ, πάνω στην Ιόνια οδό, στον χώρο του Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, στο Κανάλι Πρέβεζας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Βίντεο

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IuMTZXAVVi4 που προσκαλεί στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου έχει ήδη γίνει γνωστό παντού, ενώ στοιχεία για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ και πως θα έρθει από όλη την Ελλάδα, βρίσκει όποιος θέλει στο www.festival-newn.gr.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ είναι  ένας περιστασιακός χώρος συνάντησης, αλληλοενημέρωσης, συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών, βελτίωσης δεξιοτήτων και απόφασης για δράση, για ένα καλύτερο μέλλον, διότι οι νέες και οι νέοι δικαιούνται και μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Και με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα σίγουρα οι συντριπτικά περισσότερες επιλογές είναι για να είναι καλύτερο από ότι είναι σήμερα.

Με ανοικτή  διαδικασία η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας δέχεται προτάσεις Αγροτών που εκτιμούν ότι η εμπειρία τους στην αγροτική τους εκμετάλλευση είναι επιτυχής (ζουν αυτοί και η οικογένειά τους από αυτήν) και επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους νέους & νέες, αγρότες ή ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν στον αγροτικό τομέα, στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ.

Οι πραγματικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να είναι στην γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία & δασοκομία και μόνο συμπληρωματικά θα μπορούσαν να υπάρχουν: παραγωγή ενέργειας, μεταποίηση & εμπορία της δικιάς τους παραγωγής και αγροτουρισμός. 

Οι Πετυχημένες Πρακτικές θα παρουσιασθούν στον αντίστοιχο κύκλο συζήτησης το Σάββατο 7-9-2013, πρωί, 10.00-14.00. Για την ενιαία παρουσίαση η κάθε αγροτική εκμετάλλευση θα πρέπει να δώσει: την ποσότητα και είδος παραγωγής, τα μέσα που αξιοποιεί, το αποτέλεσμα που έχει και σημεία προσοχής.

Αποστολή προτάσεων στο enaprevezas@yahoo.gr ή info@festival-newn.gr. Πληρ: 6974 111252 & 6932206602.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8 Σεπ 2013, Κανάλι & Νέα Σαμψούντα  Πρέβεζας) λειτουργεί ως σταυροδρόμι  συνεισφοράς εργασίας, κοινής προσπάθειας, καλής διάθεσης, ανταλλαγής ιδεών και ζύμωσης για ανάληψη δράσης από τους ανθρώπους που οι ίδιοι αποτελούν την ίδια την βάση της κοινωνίας των ανθρώπων, χωρίς «τίτλους» που τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται ψευδεπίγραφοι. Όλοι συνεισφέρουν, όλοι οφελούνται, χωρίς εξαρτήσεις, με αυτάρκεια και βιωσιμότητα.


Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, με αίτηση συμμετοχής, αλλά είναι ελεύθερη η συμμετοχή στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, από 20.30 έως 21.30, στην κεντρική πλατεία Καναλιού Πρέβεζας, καθώς και στην αγροτική βραδιά, το Σάββατο, 7 Σεπ 2013, από 20.30, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: