Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Πλήθος κόσμου στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, που διοργανώθηκαν στις 23 και 24 Αυγούστου 2013.




Πιστός στις παραδόσεις, στα ήθη και στα έθιμα του τόπου μας,  ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης διοργάνωσε κι εφέτος στις 23 και 24 Αυγούστου 2013, διήμερο θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.



Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται με την ευκαιρία της  εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην μνήμη του οποίου τιμάται το εξωκκλήσι που βρίσκεται στο χώρο του Πάρκου των Ηπειρωτών.

 Εφέτος οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή    23  Αυγούστου 2013  με  πανηγυρικό  Εσπερινό και Αρτοκλασία και συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου  24 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού,  με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.




Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν  το βράδυ της ίδιας ημέρας με το παραδοσιακό «Ηπειρώτικο Πανηγύρι».
Το γνωστό στο πανελλήνιο  παραδοσιακό σχήμα των «Λαλητάδων», παίζοντας γνήσιους  παραδοσιακούς σκοπούς, με  τις μελωδικές φωνές των τραγουδιστών του και με συμμάχους τον καιρό που «κράτησε» χωρίς να βρέξει και το καταπράσινο  Πάρκο των Ηπειρωτών με  τα πλατάνια και τα έλατα,  χάρισαν στους παρευρισκομένους στιγμές απόλαυσης και ηρεμίας.




Ο  κόσμος που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις ήταν πολύς, ανάμεσά τους κι αρκετοί νέοι, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Είναι σημαντικό οι προσπάθειες αυτές σε πείσμα των εποχών που ζούμε, όπως τόνισε μεταξύ των άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κος Κων. Τσιάντας, να διατηρηθούν και να συνεχισθούν γιατί μόνο μέσα από την Ορθοδοξία  και τις παραδόσεις μας  θα μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι.




Για έκτη συνεχή χρονιά το Σάββατο  24 Αυγούστου 2013, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης επισκέφθηκε το «Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο» και προσέφερε στην διοίκηση του Ιδρύματος είδη προσωπικής υγιεινής.



Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται εθιμοτυπικά την ίδια ακριβώς ημερομηνία που εορτάζει το εκκλησάκι του Συλλόγου που βρίσκεται στο Πάρκο των Ηπειρωτών, το οποίο τιμάται στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και  αποτελεί ελάχιστο δείγμα  σεβασμού κι αναγνώρισης της προσφοράς  των ατόμων της τρίτης ηλικίας  στην κοινωνία μας.


Δείτε δύο video από το γλέντι





Δεν υπάρχουν σχόλια: