Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Μπουτάρης κατά Σαμαρά. ''Δεν μπορεί να έρχεται σαν κλέφτης στη ΔΕΘ''.

n


«Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να έρχεται σαν κλέφτης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις. Αυτό είναι προσβολή στο δικό μου το ήθος», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφερόμενος στην περσινή επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ. 
«Ήρθε έβγαλε έναν λόγο κι έφυγε», επισήμανε για τον Πρωθυπουργό και σχετικά με τη φετινή επίσκεψη του κ. Σαμαρά παρατήρησε πως «αφού θα έρθει, η πόλη πρέπει να τον υποδεχθεί όπως του αξίζει και πρώτα από όλους θα πρέπει να δει τους δημάρχους και στη συνέχεια να συναντηθεί με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων». 
Γι' αυτή την τελευταία συνάντηση είπε ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πουν στον Πρωθυπουργό τι επενδύσεις σκέφτονται να κάνουν. 
«Οι επιχειρηματίες ρισκάρουν. Τολμήστε. Αν έχετε κακή ψυχολογία να πάτε σε ψυχίατρο», υπογράμμισε απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως η απόφαση είναι του πρωθυπουργού και πρόσθεσε «εμείς τον θέλουμε στο μέτρο αυτών που προτείνουμε». 
Παράλληλα απηύθυνε έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποφύγουν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις στη ΔΕΘ, διότι δεν είναι πολιτικό αλλά οικονομικό γεγονός. 
Επανέλαβε την άποψη του ότι στη ΔΕΘ θα έπρεπε να έρχεται ο αρμόδιος υπουργός - όχι ο Πρωθυπουργός - και να πραγματοποιείται ένα οικονομικό φόρουμ, αναγνωρίζοντας, βεβαίως το δικαίωμα του πρωθυπουργού να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη όποτε το επιθυμεί. 
Ζήτησε, ακόμη, να αποφευχθούν επεισόδια του παρελθόντος, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες. 
«Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ευπρόσδεκτοι και θα συνεργαστούμε μαζί τους», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας. 
Παρατήρησε ότι οι «φιέστες» του παρελθόντος στα εγκαίνια της ΔΕΘ εγκαταλείφθηκαν και στο πλαίσιο αυτό έχει περιοριστεί ο χρόνος της παρουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της συμμετοχής υπουργών στην αποστολή της κυβέρνησης. 
Πρόσθεσε ότι η συνεργασία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης με τους δημάρχους είναι αυτονόητη και δεν πρέπει να γίνεται μόνο με την ευκαιρία της ΔΕΘ. 
Για αυτό τον λόγο πρότεινε μετά τη ΔΕΘ αντιπροσωπεία του Δήμου να κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη που χειρίζονται θέματα της Θεσσαλονίκης και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: