Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Με τη συντονιστική επιτροπή κτηνοτρόφων που δραστηριοποιείται στο Δήμο Ζηρού συναντήθηκε ο δήμαρχος

Με τη συντονιστική επιτροπή κτηνοτρόφων συναντήθηκε ο δήμαρχος Ζηρού

Με την συντονιστική επιτροπή κτηνοτρόφων που δραστηριοποιείται στον Δήμο Ζηρού συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζηρού Γιολδάσης Δημήτριος.

Οι κτηνοτρόφοι ενημέρωσαν αναλυτικά το δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο εξ αιτίας των καθυστερήσεων στην πληρωμή του εισκομιζόμενου γάλακτος στη Δωδώνη και τόνισαν ότι βρίσκονται στο όριο της πλήρους κατάρρευσης.

Τα προβλήματα όπως οι ίδιοι σημείωσαν καθημερινά αυξάνονται ενώ πολλοί βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία προμήθειας ζωοτροφών.
Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης κι όλων των φορέων της περιοχής στον αγώνα που κάνουν για την διεκδίκηση των χρημάτων που τους οφείλονται.

Ο Δήμαρχος, κατανοώντας πλήρως την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, από την πλευρά του τόνισε ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής για την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ήταν ξεκάθαρη και σαφής.
«Η Δωδώνη διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της. Η σχέση εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς της Ηπείρου ήταν αυτή που την κατέστησε στις πρώτες θέσεις. Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς διαπιστώνουμε να έχει δραματικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου.
Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να αναλογιστούν όλοι, ότι είναι ο πιο ισχυρός κρίκος της τοπικής οικονομίας. Η κατάρρευσή θα επιφέρει ανεπανόρθωτες συνέπειες στην περιοχή. Η Διοίκηση της Δωδώνης οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα και να καταβάλλει τα χρήματα στους παραγωγούς. Οφείλει εν τέλει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και να ακούσει τη φωνή απόγνωσης από κάθε γωνιά της Ηπείρου.
Ο τρόπος με τον οποίο η σημερινή Διοίκηση της Δωδώνης χειρίζεται την όλη κατάσταση είναι καταστροφικός για τον κάθε αγρότη της Ηπείρου. Οφείλει λοιπόν να εξοφλήσει άμεσα τους κτηνοτρόφους. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Ζηρού θα είναι δίπλα στους κτηνοτρόφους στηρίζοντας τον αγώνα τους, ο οποίος είναι αγώνας για την επιβίωση της Ηπείρου».

Κλείνοντας τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κτηνοτρόφων, Άγγελος Νικολάου, Νικόλαος Ζήκος και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής συντονιστικής επιτροπής Αριστοτέλης Παπαδιώτης ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι σήμερα 28 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ θα ακολουθήσει μεγάλη συγκέντρωση έξω από την Γαλακτοβιομηχανία της Δωδώνη και καλούν όλους του κτηνοτρόφους της περιοχής να βρεθούν εκεί ώστε να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: