Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ανδρέας Ζούλας, ο κύριος σύμβουλος αρχείου της δημόσιας τηλεόρασης με τις 70.000 ευρώ ετησίως, που εξελέγη -"οµοφώνως", παρακαλώ- την περασµένη Τετάρτη αναπληρωτής πρόεδρος του εποπτικού συµβουλίου της ∆ηµόσιας Τηλεόρασης, αν µη τι άλλο, μπορεί να μην ξέρει από ΕΡΤ (!), τουλάχιστον ξέρει κατά πού πέφτει το ταµείο.

Ανδρέας Ζούλας, ο κύριος σύμβουλος αρχείου με τις 70.000 ευρώ

Σύμβαση με την ΕΡΤ η οποία του απέφερε 68.985,24 ευρώ πλέον εργοδοτικών εισφορών σε ένα χρόνο σύναψε ο Ανδρέας Ζούλας -που εξελέγη αναπληρωτής πρόεδρος του εποπτικού συµβουλίου της ∆ηµόσιας Τηλεόρασης- επί διοίκησης Χρ. Παναγόπουλου και κυβέρνησης ΝΔ, σύμφωνα με «Το ΧΩΝΙ», που αποκαλύπτει σήμερα την συγκεκριμένη σύμβαση. Σύμφωνα με αυτή, ήταν σύμβουλος περιεχομένου αρχείου της ΕΡΤ.

Ο Ανδρέας Ζούλας «διορίστηκε στη ∆Τ από έναν υπουργό που δεν έχει εκλεγεί αλλά πληρώνουµε το γραφείο του µε 451.000 ευρώ το χρόνο! Όμως η ΕΡΤ έκλεισε για λόγους οικονοµίας και κυρίως για να σπάσουµε την οικογενειοκρατία και τους κοµµατικούς διορισµούς!», σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Όπως διευκρινίζει «Το ΧΩΝΙ», «ο Ανδρέας Ζούλας (συντάκτης της Καθημερινής) είναι αδελφός του Στάμου Ζούλα (επίσης συντάκτη της Καθημερινής) που εργάστηκε στην ΕΡΤ το 2009 και πατέρας του Κωνσταντίνου Ζούλα (επίσης συντάκτη της Καθημερινής) που εργάστηκε στην ΕΡΤ για χρόνια. Και, φυσικά, τη σύμβαση του Ανδρέα Ζούλα -που δημοσιεύουμε σήμερα- υπέγραψε ο τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, που όταν αποχώρησε, μετακόμισε στον όμιλο Αλαφούζου».

«Ο κ. Ζούλας, που εξελέγη -"οµοφώνως", παρακαλώ- την περασµένη Τετάρτη αναπληρωτής πρόεδρος του εποπτικού συµβουλίου της ∆ηµόσιας Τηλεόρασης, αν µη τι άλλο, ξέρει από ΕΡΤ (!) ή τουλάχιστον ξέρει κατά πού πέφτει το ταµείο. Για τα άλλα τµήµατα δεν ορκιζόµαστε!», σχολιάζει η εφημερίδα.

«Η ΕΡΤ πέραν του τακτικού προσωπικού και λόγω της φύσεως της, για να μπορέσει να επιτύχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εύρυθμη λειτουργία της, έχει ανάγκη πολλών έκτακτων εναλλασσόμενων συνεργατών» έλεγε η σύμβαση, όπως δημοσιεύει «Το ΧΩΝΙ», σχολιάζοντας πως «κατά την άποψη του Χρήστου Παναγόπουλου (που μετά την ΕΡΤ πήγε στο συγκρότημα Αλαφούζου) ο καλύτερος εναλλασσόμενος έκτακτος συνεργάτης εκείνη την περίοδο ήταν ο Ανδρέας Ζούλας που εργαζόταν στο συγκρότημα Αλαφούζου».

«Το αντικείμενό του ήταν η συντήρηση, αποκατάσταση, ψηφιοποίηση, ταξινόμηση, αρχειοθέτηση και μηχανογράφηση του οπτικοακοουστικύ αρχείου. Άρα, θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί σε καθημερινή βάση και να μην προλαβαίνει. Σωστά; Όχι ακριβώς. Διότι ο ακριβής τίτλος του Ανδρέα Ζούλα τότε ήταν «σύμβουλος περιεχομένου αρχείου». Και ένας σύμβουλος δεν χρειάζεται να πηγαίνει στη δουλειά του κάθε μέρα. Αρκεί να συμβουλεύει… Άλλωστε προβλέπεται και από τη σύμβασή του "δεν έχει ωράριο απασχόλησης, δεν ελέγχεται και δεν περιορίζεται στις πρωτοβουλίες του, ούτε υπόκειται σε υποδείξεις και εντολές"», καταλήγει «Το ΧΩΝΙ».


1 σχόλιο:

paul daflos είπε...

Αυτός ο Κύριος πράγματι είχε την ΕΡΤ για το χαρτζιλίκι του .Ποιο αρχείο την δουλειά που έπρεπε να κάνει την κάνανε άλλοι που έσπερναν τον μήνα 800 ευρώ .Ο κύριος πρωθυπουργός εννοούσε ότι στην ΕΡΤ πρέπει να περνούν για να εισπράττουν και όχι να δουλεύουν,οι φίλοι του γι αυτό έκανε χώρο να εισπράττουν πολλά λαμογια ...Αυτά περί ήθος και αξιοκρατία, το αίμα αθώων εργαζόμενων τρέχει στη
μεσογείων εδώ και τρεις μήνες .Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας δεν συγκινείται από όλα αυτά..