Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τα «αρπακτικά» είναι... φίλοι μας

Γύπες

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, έχει το δικαίωμα να λέει «Άντε γ…θείτε» στους Έλληνες αλλά η κυβέρνηση δεν απάντησε κατά τον ίδιο τρόπο, νοηματικά και «διπλωματικά» τουλάχιστον, στους Γερμανούς βιομηχάνους αλλά και σε όλους όσους έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω στο πτώμα της Ελλάδας.


«Προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη». Αυτό δήλωσε χαμογελαστός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθώντας να αποκομίσει «πολιτικά» οφέλη από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή για την καταρρέουσα κυβέρνησή του. Την «αλήθεια» είπε. Η αλήθεια άλλωστε είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό αλλά καλό είναι να μη μπει η φιλοσοφία στη συζήτηση γιατί το πράγμα θα πάει αλλού και με την αναστάτωση που υπάρχει στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας του Άδωνι Γεωργιάδη δε θα μείνει ούτε cent για περίθαλψη για κλινική άλλου τύπου για τους Έλληνες.

Η φράση του πρωθυπουργού εμπεριέχει «αλήθεια» για έναν και μόνο λόγο. Δε διευκρίνισε για ποιους είναι σταθερή και σταθερή. Προφανώς εννοούσε τους ντόπιους και ξένους φίλους της κυβέρνησης. Αυτούς που καταληστεύουν τη χώρα, σύμφωνα και με τον προέδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Αυτοί είναι που κερδίζουν από την υποταγμένη στο άρμα της Μέρκελ συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Θα πρέπει να ανατρέξει κάποιος πολύ πίσω στον χρόνο για να βρει τόσο ξενόδουλη και υποταγμένη στα συμφέροντα, ξένα και ντόπια. 
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «Πρέπει να κάνουμε όλα όσα μας λέει η τρόικα και ακόμα περισσότερα και μάλιστα ταχύτερα». Σε αυτά τα πλαίσια και επειδή τα διεθνή και ντόπια αρπακτικά, που στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις μαριονέτες των Αθηνών, κάτι τέτοια τα πιάνουν στον αέρα, δεν άργησαν να εκφράσουν τις νέες απαιτήσεις τους. Οι Γερμανοί βιομήχανοι (BDI), δεν έχασαν ευκαιρία και ζητούν επίσημα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, λιμάνια, αεροδρόμια και γενικότερα την δημόσια περιουσία της Ελλάδας.
Οι απόγονοι των Ναζί, οι οποίοι δολοφόνησαν τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια της Κατοχής, κατέστρεψαν, ισοπέδωσαν και λεηλάτησαν και τότε τη χώρα, θέλουν να κάνουν και τώρα το ίδιο. Για αυτό και από τη μια εκφράζουν το μίσος τους για την Ελλάδα και από την άλλη την «μπουκώνουν» με νέα δάνεια. Οργανωμένο σχέδιο. 250 δισεκατομμύρια σε 4 χρόνια. Δεν έχει προηγούμενο στην Παγκόσμια Οικονομική Ιστορία. Στήριξη μαριονετών και υπηρετών ξένων αφεντάδων στην Αθήνα από τη μια και από την άλλη υπερδανεισμός μέχρι οικονομικής ασφυξίας από την άλλη. «Δε μπορεί», θα σκέφτονται, «Κάποια στιγμή θα πτωχεύσουν και επίσημα» και τότε με βάση το Μνημόνιο και το αγγλικό δίκαιο (που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή!!!), θα τα πάρουν όλα και με τον «νόμο». 
Το BDI, ζητά να μεταφερθεί το σύνολο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας στον ESM, ώστε αυτή να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας. Συνεπώς, η Ελλάδα πτωχεύει; Η αλήθεια είναι πως είναι ήδη πτωχευμένη. Κάποιοι όμως δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο οι χώρες και άλλο οι εταιρείες. Η χώρα δεν έχει το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσε να έχει μια οποιαδήποτε φυσιολογική χώρα σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι άλλο παρά μια κυβέρνηση που να υπηρετεί πιστά τον λαό της και τα εθνικά συμφέροντα. Το κακό είναι ότι οι συγκυβερνώντες δεν είναι απλά ανεπαρκείς αλλά επικίνδυνοι.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, έχει το δικαίωμα να λέει «Άντε γ…θείτε» στους Έλληνες αλλά η κυβέρνηση δεν απάντησε κατά τον ίδιο τρόπο, νοηματικά και «διπλωματικά» τουλάχιστον, στους Γερμανούς βιομηχάνους αλλά και σε όλους όσους έχουν πέσει σαν τα κοράκια πάνω στο πτώμα της Ελλάδας. Αυτή είναι η κατάσταση. Όσο για την αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας; Ούτε κρύο ούτε και ζέστη. Ακόμα «παρακολουθεί» και μετά θα ζητά ή μάλλον θα απαιτεί ουρλιάζοντας (κατά το ελληνικό «έθιμο») από τον Τσίπρα και τον κάθε Τσίπρα να την σώσει.
Μήπως τελικά οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και ο θλιβερός συρφετός τους είναι όντως αυτό που πραγματικά αξίζουν οι Έλληνες ως «κυβερνητικό» σχηματισμό; Πιθανόν. Για ένα 20% - 30% του πληθυσμού, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για το υπόλοιπο 70% όμως δεν είναι άδικο; Ναι, είναι. Για αυτό πρέπει να τους γκρεμίσει τώρα, με δημοκρατική ανατροπή, προτού να είναι πολύ αργά για δάκρυα πάνω στα ερείπια…

Του Κώστα Καπνίση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: