Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Περί μήνυσης Αβραμόπουλου στο σάιτ metarithmisi και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο



Τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τον εισαγγελέα έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στους υπεύθυνους της ιστοσελίδας «Μεταρρύθμιση» γιατί δημοσίευσε πολιτικό σχόλιο του (πολιτικού αντιπάλου του) Εκπρόσωπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα ΠαπαδόπουλουΣτο σχόλιό αυτό ο αρθρογράφος ασκεί αυστηρή κριτική συνολικά στο πολιτικό σύστημα, αλλά και σε συγκεκριμένους «τύπους» πολιτικών που εξακολουθούν να κυριαρχούν στη πολιτική ζωή της χώρας, μεταξύ των οποίων και στον κ. Αβραμόπουλο...
Ο υπουργός Άμυνας εθίγη γιατί ο κ. Παπαδόπουλος τον εντάσσει σε μια κατηγορία πολιτικών που συνδέονται με τα σύστημα εξουσίας με τίτλο «Να τελειώνουμε».
«Το μόνο που τον νοιάζει – αναφέρει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος – ακόμα και σήμερα, είναι τα φρου-φρου και οι κορδέλες. Εν προκειμένω, να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και να έχει αξιώματα. Παρότι έχει αποτύχει -ο πολιτικός τύπου Αβραμόπουλου- με οτιδήποτε έχει ασχοληθεί, συνεχίζει να διεκδικεί τα πάντα, λόγω των συστημάτων εξουσίας που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια»

Απαντώντας στη δίωξη Αβραμόπουλου ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης» Γιάννης Μεϊμάρογλου τονίζει:
«Στις 23/7/13, η Μεταρρύθμιση δημοσίευσε άρθρο του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλου, με τίτλο «Ώρα να τελειώνουμε».
Στο άρθρο αυτό, Θα περίμενε κανείς, ιδιαίτερα σε ένα πολιτικό περιοδικό γνώμης και διαλόγου, να φτάσουν – προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του – οι όποιες απαντήσεις υπήρχαν στην ασκηθείσα κριτική.
«Απάντηση» υπήρξε μόνον από τον κ. Αβραμόπουλο. Δεν την λάβαμε ωστόσο απʼ ευθείας από τον κ. υπουργό, αλλά από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κάλεσε εγγράφως την «Μεταρρύθμιση» να καταθέσει εξ αιτίας της μήνυσης που υπέβαλε ο κ. Αβραμόπουλος για «προσβολή της τιμής και της υπόληψής του».

Είναι πράγματι εντυπωσιακό που η τιμή και η υπόληψη του κ. υπουργού δεν εθίγησαν από το ότι υποχρεώθηκε – λόγω της κατακραυγής που ξεσηκώθηκε προφανώς – να αποσύρει τη διάταξη που επιχείρησε να περάσει στο επώδυνο για τους πολίτες πολυνομοσχέδιο, περί χρησιμοποίησης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον ίδιο, πράξη στην οποία αναφέρεται και το άρθρο του Ανδρέα Παπαδόπουλου!
Και είναι το ίδιο αξιοπρόσεκτο το γεγονός, ότι η τιμή και η υπόληψη του κ. Αβραμόπουλου δεν εθίγησαν επίσης ούτε από τα – επειικώς – επικριτικά σχόλια που ακούστηκαν στις τηλεοράσεις και γράφτηκαν στις εφημερίδες συγκροτημάτων για το ίδιο θέμα, εναντίον των οποίων, βέβαια, δεν είναι... εύκολο να υποβάλλει μηνύσεις ένας πολιτικός εξουσίας!
Η τιμή και η υπόληψη των πολιτικών όμως, θίγεται από τις πράξεις τους και όχι από την κριτική που ασκείται σʼ αυτές!
Το δικαίωμά μας στην ελεύθερη έκφραση δεν το τσαλακώσαμε, κ. Αβραμόπουλε, σε πολύ πιο δύσκολες εποχές.»
Και δεν σκεφτόμαστε βέβαια να το κάνουμε ούτε και τώρα, που πρέπει νʼ αλλάξουν οριστικά οι νοοτροπίες και τα κατεστημένα που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα 

 Μία επισήμανση μόνο· δημιουργείς ένα -μη κερδοσκοπικό- σάιτ με τη συμμετοχή *επωνύμων* ή *ανωνύμων* πολιτών των οποίων η άποψη έχει το απαιτούμενο ειδικό βάρος και προσθέτει στο δημόσιο διάλογο. Στο κάλεσμα συμμετοχής, το πρώτο που θα πρέπει να διασφαλιστεί είναι η ελευθερία έκφρασης. Προσωπικά, δε θα δεχόμουν να συμμετάσχω σε μία προσπάθεια στην οποία θα υπήρχε λογοκρισία ή έστω κάποια φίλτρα. Προφανώς το άρθρο του Ανδρέα Παπαδόπουλου ξεπερνά το τυπολατρικό προφίλ προηγούμενων ετών και έχει τη σκληράδα του διαδικτύου, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να έχει υβριστικό περιεχόμενο. Ο Αβραμόπουλος, με τη συμπεριφορά του αυτή, τι ακριβώς επιδιώκει; Εφιστά την προσοχή στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να αποφασίζει αν θα ποστάρει θέματα που επιλέγουν οι αρθρογράφοι της; Στέλνει μήνυμα σε κάθε επόμενο Ανδρέα Παπαδόπουλο να μην του τσαλακώσει το προφίλ ειδάλλως θα βρεθεί στα δικαστήρια; 

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος έγραψε ένα άρθρο για το οποίο θα κριθεί από τους αναγνώστες και μόνο. Αν ο Αβραμόπουλος επιθυμούσε να απαντήσει θα μπορούσε να το κάνει με άρθρο και όχι με μήνυση. Αλλά η κουλτούρα του διαλόγου σε έναν πολιτικό που προχώρησε σε διορισμούς αιρετού οργάνου [αυτό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ] με νόμο του Μεταξά του 1936 φαίνεται ότι είναι τουλάχιστον μειωμένη.

Κρίμα.                                                                                                                                                      
www.epikairo.gr                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: