Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πίσω τους μισθούς 9 ετών ζητά ο Δ. Αθηναίων από αστυνομικό που προσελήφθη το 2004 με πλαστά δικαιολογητικά (δήλωσε απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ).

Πίσω τους μισθούς 9 ετών ζητά ο Δ. Αθηναίων από αστυνομικό

Τους μισθούς 9 ετών, περίπου 500.000 ευρώ, σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά από τον δημοτικό αστυνομικό που προσελήφθη το 2004 με πλαστά δικαιολογητικά (δήλωσε απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ) ο Δήμος Αθηναίων. Ο δημοτικός αστυνομικός εντοπίστηκε μετά από έλεγχο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μega, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δήλωσε πως μετά το περιστατικό έχει δώσει εντολή για έλεγχο στους φακέλους με τα στοιχεία όλων των υπαλλήλων του Δήμου. 

«Υπήρχε πάντοτε η επιθυμία για διορισμό στο Δημόσιο, κάτι που φαίνεται πως εξώβθησε κάποιους ανθρώπους σε πλαστά δικαιολογητικά» είπε ο κ. Καμίνης.

Ο Δήμος Αθηναίων τώρα ζητά πίσω όλους τους μισθούς του δημοτικού αστυνομικού από το 2004 έως σήμερα, ο οποίος υπολογίζεται σε περίπου μισό εκατομμύριο.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων να ανακαλέσει τον «μη νόμιμο» διορισμό δημοτικού αστυνομικού.

Στην ανακοίνωση του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθ8μνισης αναφέρεται ότι «όπως διαπιστώθηκε και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ο εν λόγω δημοτικός αστυνομικός, εξαπατώντας τους συνυποψήφιους, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους του, κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών (πτυχίου ΑΕΙ και πιστοποιητικού γλωσσομάθειας) στο διαγωνισμό του 2003, διορίστηκε στο Δήμο Αθηναίων στις αρχές του 2004. Η πλαστότητα των παραπάνω δικαιολογητικών διαπιστώθηκε στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργεί το ΣΕΕΔΔ για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών».

Ο κ. Μητσοτάκης προέβη μάλιστα και σε σχετική δήλωση με το θέμα :
«Ο έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγξει, στο μέτρο του δυνατού, την εγκυρότητα πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών των δημοσίων υπαλλήλων. Οι έλεγχοι που είναι ήδη σε εξέλιξη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Στόχος μας είναι η οριστική εκκαθάριση του Δημοσίου από τους λίγους επιτήδειους που εξαπατούν το Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία και βέβαια η επιβράβευση των έντιμων κι ευσυνείδητων υπαλλήλων, οι οποίοι αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: