Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Με τους Έλληνες πολιτικούς τα βάζει και η Ρωσία. Δημοσίευμα-κόλαφος για την ελληνική κρίση


Μετά το άρθρο βόμβα της Washington Times και ο δημοσιογραφικός Όμιλος, Russia Today «τα χώνει» στους Ευρωπαίους ηγέτες και τους Έλληνες πολιτικούς για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ελληνική κρίση με αφορμή  το 3ο πακέτο στήριξης, επισημαίνοντας πως η λιτότητα καταστρέφει την ελληνική οικονομία και κάνει την κυβέρνηση πιο δυσλειτουργική από ποτέ.


Αυτό που όμως σοκάρει, σύμφωνα με το Russia Today, είναι ότι μετά από 6 χρόνια ύφεσης, υπάρχει ακόμα κάτι που μοιάζει με οικονομία για να διασωθεί.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο οι παραπλανημένοι ηγέτες της ευρωζώνης συνεχίζουν να ισχυρίζονται αν και πρόωρα πως η κρίση έχει τελειώσει, την ώρα μάλιστα που η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ «σφύρας και άκμονος».

Η ΕΕ είναι τόσο απελπισμένη που εξετάζει την διάσωση της Ελλάδας, σύμφωνα με το Russia Today, με ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτό συνεπάγεται πως η Βρετανία και η Σουηδία θα πληρώσουν για το «ευρωφιάσκο» παρά το γεγονός ότι δεν το ενέκριναν ποτέ.

Σύμφωνα με το άρθρο, «η Ελλάδα βρίσκεται στην άβυσσο της οικονομικής καταδίκης. Ανόητοι, διεφθαρμένοι πολιτικοί ξόδεψαν τα χρήματα της σημερινής γενιάς, αφού δεν είχαν την ικανότητα να προβούν σε μεταρρυθμίσεις. Οι ρεαλιστές είχαν ταχθεί υπέρ της χρεοκοπίας πριν από λίγα χρόνια αλλά η Ελλάδα υπέκυψε στις πιέσεις της ΕΕ μένοντας πεισματικά στο ευρώ».

Ο αρθρογράφος τάσσεται ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι προτιμότερο από το να παραμένει σε κώμα μια οικονομία εξαιτίας ενός πολιτικού πειράματος.

«Το ευρώ παραμένει υπό τεχνητή υποστήριξη την ώρα που η Ελλάδα ζει το μύθο του Σίσυφου, που καταδικάστηκε να σπρώχνει ένα βράχο στο λόφο έως την αιωνιότητα και κάθε φορά που πλησίαζε στην κορυφή, ο βράχος κυλούσε προς τα πίσω», εκτίμησε. Και πρόσθεσε πως αργά ή γρήγορα, αυτή η τρέλα πρέπει να τελειώσει για να σωθεί η επόμενη γενιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: