Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζει την αποταμίευση. Αποταμίευση από το Α στο ...Η!






Α - ξία διαχρονική η αποταμίευση, την οποία στηρίζει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, το 1900.

Π - αγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Δεν είναι όμως παρά το 1936, που η Ελλάδα προσχωρεί επίσημα στον διεθνή εορτασμό της Ημέρας Αποταμίευσης. Από την πρώτη κιόλας χρονιά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθιερώνει τον εορτασμό της Ημέρας της Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου. Τα έτη που ακολουθούν θα αποτελέσουν χρυσή περίοδο: μόνο το 1936 διατέθηκαν 25.000 κουμπαράδες, το 1937 πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες νέες καταθέσεις, ενώ το 1938 σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσό καταθέσεων (σχεδόν 2,6 δισ. δραχμές!).

Ο - θεσμός της αποταμίευσης στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο ισχυρός, βρίσκοντας όλο και περισσότερους εκφραστές. Ωστόσο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αυτό το μήνυμα, αυτόν τον θεσμό, τον υπηρετεί από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, γιατί όπως η ιστορία έχει δείξει, η αποταμίευση ειδικά σε δύσκολες εποχές γίνεται κύριος μοχλός της οικονομίας και ουσιαστικό μέτρο στήριξης της κοινωνίας» δηλώνει ο Πρόεδρος του ΤΤ, κ. Κλέων Παπαδόπουλος.

Τ - αμιευτήριο 18 Plus. Για τους νέους, ηλικίας 18 έως 28 ετών, που βάζουν τα θεμέλια της δικής τους ανεξάρτητης ζωής, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει το νέο καταθετικό λογαριασμό Ταμιευτήριο 18 Plus με προνομιακό επιτόκιο για καταθέσεις από το πρώτο κιόλας ευρώ. Το Ταμιευτήριο 18 Plus προσφέρει και μια σειρά επιπλέον προνομίων, όπως η δωρεάν χορήγηση χρεωστικής κάρτας ΤΤ Visa Electron για αναλήψεις, καταθέσεις, αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αυτόματη χρέωση του λογαριασμού και η δυνατότητα χορήγησης πιστωτικής κάρτας Postcredit Visa Electron με δωρεάν ετήσια συνδρομή για πάντα και προ-εγκεκριμένο πιστωτικό όριο 300 Ευρώ για ασφαλείς αγορές και μέσω Internet.

Α -ποταμιεύω. Οι αποταμιεύσεις των καταθετών μπορούν να καρποφορήσουν ακόμα και σήμερα, με τον καταθετικό λογαριασμό Αποταμιεύω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του ποσού που επιθυμεί να καταβάλει κάθε μήνα ο δικαιούχος από ?30 έως ?300. Ο καταθετικός λογαριασμός Αποταμιεύω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ξεχωρίζει καθώς προσφέρει υψηλό προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο 3,55% και δυνατότητα επιλογής τρόπου κατάθεσης του ποσού της μηνιαίας καταβολής μέσω του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας, των Συνεργαζόμενων Καταστημάτων ΕΛΤΑ, των ΑΤΜ, μέσω ΤΤ e-bank καθώς και αυτόματα μέσω πάγιας εντολής μεταφοράς ποσού από λογαριασμό ΤΤ ή άλλης Τράπεζας. Για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση δίνεται δυνατότητα αύξησης ή μείωσης της μηνιαίας καταβολής ή και επιπλέον καταθέσεων οποιουδήποτε ποσού. Το προνομιακό επιτόκιο, όπως και η συμμετοχή στην ετήσια κλήρωση, παρέχεται ως επιβράβευση στους συνεπείς πελάτες, οι οποίοι δεν παραλείπουν καμία μηνιαία καταβολή και δεν πραγματοποιούν αναλήψεις.

Μ - εγαλώνω. Από τα πρώτα και πιο επιτυχημένα καταθετικά προϊόντα για παιδιά, ο καταθετικός λογαριασμός Μεγαλώνω από το ΤΤ μετράει σήμερα πάνω από 146.000 πιστούς μικρούς φίλους. Με δώρο τον πρώτο τους κουμπαρά, τα παιδιά που αποκτούν λογαριασμό Μεγαλώνω, απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια και δώρα, ενώ οι γονείς με το προνομιακό επιτόκιο και την εγγύηση που προσφέρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο νιώθουν σίγουροι για το μέλλον των παιδιών τους. Ακόμη πιο σημαντικό, με την κάρτα Μέλους, τα παιδιά αποκτούν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχουν αυτόματα στις εβδομαδιαίες κληρώσεις του Λαϊκού Λαχείου, με δυνατότητα αναδιπλασιασμού των αποταμιεύσεών τους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ι - στορία. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι ο πρωτοπόρος της αποταμίευσης εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ιδρύθηκε το 1900 με στόχο την κοινωνική προσφορά, και την οικοδόμηση μιας μακράς παράδοσης κύρους και αξιοπιστίας, που μέχρι σήμερα συνιστά κύριο χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας του. Από τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας του, κατάφερε να απευθυνθεί σε πλατιά στρώματα του εργαζόμενου πληθυσμού, να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και να συγκεντρώσει ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής αποταμίευσης. Πέτυχε να οργανώσει και να εξασφαλίσει τις οικονομίες των απλών ανθρώπων, μετατρέποντάς τις σε θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Οι λαϊκές καταθέσεις έγιναν στα χέρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ένα εθνικό κεφάλαιο που χρησιμοποιήθηκε για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας, να στηρίξει το κράτος και τους πολίτες, ακόμα και στις πιο δύσκολες ιστορικές περιόδους.

Ε - ίναι κάτι περισσότερο από έναν κουμπαρά. Κάτι περισσότερο από ένα βιβλιάριο. Αποταμίευση είναι κάτι περισσότερο από ένα λογαριασμό. Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζουμε την ημέρα της Αποταμίευσης όχι μόνο στις 31 Οκτωβρίου, αλλά κάθε μέρα, εδώ και 112 χρόνια!» Με το σύνθημα αυτό και τη δύναμη της εμπιστοσύνης που του δείχνουν εκατομμύρια Έλληνες αποταμιευτές εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η τράπεζα της αποταμίευσης, γιόρτασε και φέτος, με την καθιερωμένη πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια των διευθυντών δικτύου στα σχολεία, αλλά και μεγάλες κληρώσεις για τους καταθέτες αποταμιευτικών λογαριασμών του ΤΤ.

Υ - ποψήφιοι στις μεγάλες ετήσιες κληρώσεις των καταθετικών αποταμιευτικών λογαριασμών «Αποταμιεύω», «Μεγαλώνω» και «Ταμιευτήριο 18 Plus» που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, γίνονται αυτόματα όλοι οι καταθέτες των παραπάνω λογαριασμών. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους των κληρώσεων στο www.ttbank.gr .

Σ - πουδές. Επειδή, για τις σπουδές . η αποταμίευση είναι το Α και το Ω, το TT στέκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια, βοηθώντας την να φροντίσει για το μέλλον των παιδιών της με τον καλύτερο τρόπο, μέσω του προγράμματος συγκέντρωσης αποταμιεύσεων, που προσφέρει ο νέος λογαριασμός Ταμιευτήριο Σπουδών. Τα προνόμια είναι σημαντικά: υψηλό επιτόκιο από το πρώτο κιόλας ευρώ, μηνιαίες καταβολές μέσω πάγιας εντολής από λογαριασμό του ΤΤ και -ακόμη πιο σημαντικό- εξασφάλιση της μηνιαίας καταβολής από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέχρι το 18ο έτος του ανηλίκου μέσω δωρεάν ασφάλισης ζωής του γονέα. Επιπλέον, με τη δωρεάν κάρτα μέλους με μοναδικό 5-ψήφιο αριθμό, τα παιδιά συμμετέχουν στην ετήσια κλήρωση του προγράμματος, ανάλογα με την ηλικία τους και οι τυχεροί κερδίζουν το σημαντικότερο δώρο από το ΤΤ, τις σπουδές τους!

Η - αποταμίευση λοιπόν δεν είναι μόνο για μια μέρα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γιορτάζουμε την αποταμίευση κάθε μέρα, εδώ και 112 χρόνια!

www.blog-ttbank.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: