Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Έλληνες αθλητές κάνουν ρόμπα τον Αρτέμη Σώρρα με χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς

Αποτέλεσμα εικόνας για θανασης κωνσταντινιδης ολυμπιονικης

Αποτέλεσμα εικόνας για θανασης κωνσταντινιδης ολυμπιονικης

Α

Οι ρατσιστικές δηλώσεις του τρισεκατομμυριούχου από τα Lidl απαντήθηκαν με μετάλλια και παγκόσμιο ρεκόρ

Δε χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες για να γίνει ρόμπα ο Αρτέμης Σώρρας για τις γελοίες ρατσιστικές χτεσινές του δηλώσεις. Χτες κιόλας, την πρώτη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων, δύο ΑΜΕΑ έλληνες αθλητές της σφυροβολίας κέρδισαν 2 μετάλλια στη σφυροβολία F32, ένα χάλκινο και ένα χρυσό, το δεύτερο δε με παγκόσμιο ρεκόρ στο άθλημα. Το παρατηρήσατε κι εσείς βέβαια πως ο ντόρος που έγινε δεν αγγίζει ούτε κατά προσέγγιση την εθνική αγαλλίαση για τα μετάλλια του Αυγούστου.

Ήταν ο αθλητής Θανάσης Κωνσταντινίδης που κατέκτησε το χρυσό με βολή στα  10,39μ. Τα 10,39 μέτρα αποτελούν το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία αυτή. Για να γίνει ακόμη πιο εξωφρενικό, οι δύο προηγούμενες προσπάθειές του πριν την κορυφαία, στα 10,09μ. και 10,15μ αντίστοιχα, ήταν και οι δύο παγκόσμια ρεκόρ.

190440

Δεν ήταν όμως μόνο αυτός. Στο τέλος ο Κωνσταντινίδης παρέλαβε το μετάλλιό του μαζί με το Δημήτρη Ζησίδη, που κέρδισε το χάλκινο με 9,24 μέτρα, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ και άρα ξεπερνώντας τον εαυτό του στον κορυφαίο διαγωνισμό.

Τέλος, μπορεί να μην κέρδισε μετάλλιο, αλλά η 10η θέση ανήκε στον αθλητή Νίκο Γονιό, του οποίου η καλύτερη βολή ήταν στα 7 μέτρα.

190558

Είναι προφανές ότι παρότι συμφωνούμε πως και στους “κανονικούς” αθλητές δίνεται πολλή λιγότερη σημασία και κυρίως μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς και το κοινό, όμως αν είσαι ΑΜΕΑ αθλητής, το κράτος, τα media και ο κόσμος σε έχουν πραγματικά γραμμένο. Ο Αρτέμης ο Σώρρας μπορεί σε κάθε περίπτωση να πάει να μπουκώσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: