Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων "Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες"


Τα τιμώμενα πρόσωπα της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων που κυκλοφορούν τα ΕΛΤΑ με τίτλο «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες» κράτησαν σήμερα με συγκίνηση στα χέρια τους τα γραμματόσημα με την απεικόνισή τους κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

   
Πρόκειται για τους: Κώστα Γαβρά, Δρ. Παναγιώτη (Πήτερ) Χ. Διαμαντή, Ιωάννη Α. Κατσιματίδη, οι οποίοι μαζί με τους Γεώργιο Στεφανόπουλο και Ρίτα Γουίλσον-που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα-βραβεύονται από το φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Ιnternational Foundation for Greece», για τον ενεργό τους ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής πραγματικότητας.


Στο πάνελ από αριστερά ο κ.Τζον Κατσιματίδης, ο κ. Πήτερ Διαμαντής, η κυρια Ασπασία Λεβέντη, η Πρόεδρος Δ.Σ των ΕΛΤΑ κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη, ο κ. Κώστας Γαβράς

Στη συγκινητική εκδήλωση τα τιμώμενα πρόσωπα μίλησαν με θέρμη για τις ελληνικές τους ρίζες αλλά και για τη δράση τους στο εξωτερικό, ευχαρίστησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τη τιμή που τους γίνεται και υποσχέθηκαν να καταβάλουν και στο μέλλον κάθε δυνατή προσπάθεια, από τη θέση του ο καθένας, ώστε να αξιοποιηθεί η γνώση και η δύναμη της διασποράς. Η παρουσίαση των γραμματοσήμων πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη.

 Οι τιμώμενοι με τα γραμματοσημά τους, μαζί με την Πρόεδρο Δ.Σ των ΕΛΤΑ και την Πρόεδρο του IFG

Στη συνέχεια μετέβησαν μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους τους στο Ταχυδρομείο επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου για να ταχυδρομήσουν πρώτοι κάρτες με τα γραμματόσημά τους σε αγαπημένα τους πρόσωπα, εγκαινιάζοντας το ταξίδι των γραμματοσήμων τους ανά τον κόσμο.
    
Ο κύριος Γαβράς ταχυδρομεί τις κάρτες του,  μαζί με την Πρόεδρο Δ.Σ των ΕΛΤΑ κ. Ευφροσύνη Σταυράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη.

 Ο κύριος Διαμαντής ταχυδρομεί κάρτες με το γραμματόσημό του, μαζί με την κυρία Λεβέντη, την Πρόεδρο Δ.Σ των ΕΛΤΑ κ. Ευφροσύνη Σταυράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη.


Η οικογένεια του κυρίου Κατσιματίδη ταχυδρομεί κάρτες μαζί με την Πρόεδρο Δ.Σ των ΕΛΤΑ κ. Ευφροσύνη Σταυράκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Ιωάννη Ζαρολιάγκη.


Ο χαιρετισμός της Προέδρου Δ.Σ. κας Ευφροσύνης Σταυράκη:
Κυρίες και κύριοι, Φίλες και φίλοι
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αποδέχτηκαν και φέτος την πρόταση του International Foundation for Greece να ενταχθούν στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες» πέντε Έλληνες  που σημάδεψαν με το έργο τους το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ανοίγοντας δρόμους στα Γράμματα και τις Τέχνες, στην Επιστήμη, στην Επιχειρηματικότητα, στον Κινηματογράφο και το Θέατρο και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Πρόκειται για πέντε Έλληνες που, ο καθένας με τον τρόπο του, τις ιδέες του, τη δράση και την ιδιοσυγκρασία του, έφεραν τη χώρα μας στα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων και την έκαναν να ταξιδέψει.
Γιατί η Ελλάδα ήταν πάντα ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι προς το μέλλον γεμάτο μόχθο και αγωνία, γεμάτο από ανθρώπινες ιστορίες, γραμμένες με το μελάνι της αναζήτησης, της έμπνευσης και της επιμονής.
Αυτό το ταξίδι τιμάει κάθε τρία χρόνια το International Foundation for Greece και αυτό το ταξίδι στηρίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Το ταξίδι των Ελλήνων που με τα έργα τους εμπνέουν τον κόσμο. Την αδιάκοπη προσπάθεια που μετουσιώθηκε σε επιτεύγματα. Τις ιδέες που έγιναν όραμα.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, εκδίδουν και κυκλοφορούν σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2016, την αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες» που αποτελείται από πέντε γραμματόσημα, αφιερωμένα στους: Κώστα Γαβρά, Παναγιώτη Διαμαντή, Ιωάννη Κατσιματίδη, Ρίτα Γουίλσον και Γεώργιο Στεφανόπουλο.
Η έκδοση ενός γραμματοσήμου, είναι ένα παγκόσμιο γεγονός,  είναι μια πιστοποίηση για το μέλλον και αποτελεί παρακαταθήκη ιστορική και καλλιτεχνική.  Η Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας που συνοδεύει την έκδοση, καταχωρεί ένα γεγονός ως πιστοποιημένο και το παραδίδει στην ιστορία.
Ειδικά σήμερα, έχουμε και σπανιότητα – για να χρησιμοποιήσουμε έναν φιλοτελικό όρο. Τη μοναδική ευκαιρία και την τιμή, να βρίσκονται μαζί μας οι προσωπικότητες που εικονίζονται στα γραμματόσημα.
Θα έχουμε στη συνέχεια και την σπάνια ευκαιρία, τα τιμώμενα με γραμματόσημο πρόσωπα, να επισκεφθούν το Ταχυδρομείο της Ακρόπολης στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να ταχυδρομήσουν από εκεί κάρτες με τα δικά τους γραμματόσημα και να σφραγίσουν με την Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας.
Τα γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς θα κυκλοφορούν για τα επόμενα τρία χρόνια, και θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της σύγχρονης Ελλάδας που δεν ζει μόνο από το παρελθόν, που έχει παρόν και μέλλον, που μάχεται και δημιουργεί με ανθρώπους της επιστήμης, των γραμμάτων, της τέχνης και του επιχειρηματικού κόσμου με διεθνή εμβέλεια.
Ταυτόχρονα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν σήμερα πέντε Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, έναν για κάθε τιμώμενο πρόσωπο, σφραγισμένους με την Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας. Κάθε φάκελος φέρει  την υπογραφή του εικονιζόμενου στο γραμματόσημο.
Σήμερα κυκλοφορεί επίσης το Λεύκωμα «Σύγχρονοι Έλληνες Φιλέλληνες», μια πολυτελής έκδοση των ΕΛΤΑ με τα βιογραφικά των εικονιζόμενων στα γραμματόσημα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η έκδοση αυτή είναι εμπλουτισμένη με τα γραμματόσημα της Αναμνηστικής Σειράς «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες» και τους πέντε Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Ιδρύματος International Foundation for Greece κυρία Ασπασία Λεβέντη για τη συνεργασία, να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του Ιδρύματος και να σας καλέσω να δούμε όλοι μαζί το βίντεο παρουσίασης της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες» που ετοίμασαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: