Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Το αεροδρόμιο του Ακτίου γίνεται ...το κεντρικό αεροδρόμιο της Ηπείρου

Αποτέλεσμα εικόνας για αεροδρόμιο του ακτίου                            

Αποτέλεσμα εικόνας για αεροδρόμιο του ακτίου
Αποτέλεσμα εικόνας για αεροδρόμιο του ακτίου




06/09/2016. Αν και η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου ήταν εμφανώς αυξημένη, αυτό δεν μεταφράστηκε και σε τουρισμό στην Πρέβεζα, καθώς η πλειοψηφία των Τουριστών είχαν προορισμό τη γειτονική Λευκάδα και Πάργα το φετινό καλοκαίρι. 

Η αύξηση όμως των αφίξεων μέσω Ακτίου σημαίνει πολύ περισσότερα πράγματα για την περιοχή μας, από μια απλή αύξηση της τουριστικής κίνησης που θέλουν να παρουσιάζουν ορισμένοι. 
Σημαίνει ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου πλέον έχει γίνει έμμεσα το κεντρικό Αεροδρόμιο της Ηπείρου, όσο και να αντιδρούν τα Ιωάννινα, η πραγματικότητα αυτή είναι.
Οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να σταθούν σε αυτό το σημείο, να προβάλλουν σωστά τα επιχειρήματα και το αεροδρόμιο να λάβει τη θέση που του αρμόζει, δηλαδή του κεντρικού αερολιμένος για ολόκληρη την Ήπειρο.
Οι διεθνείς και εγχώριες αφίξεις που καταγράφηκαν φέτος για το αεροδρόμιο του Ακτίου δεν ξέρουμε εάν καταγράφονται στα Ιωάννινα κατά την διάρκεια όλου του έτους, κάτι που σημαίνει πολλά και κατατάσσει το Άκτιο την βασική αεροπορική πύλη της Ηπείρου με το Εξωτερικό.
Εάν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή η Ιόνια Οδός αλλά και οι υπόλοιποι δρόμοι της περιοχής, θα μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το αεροδρόμιο ως την βασική είσοδο των ξένων τουριστών στην Δυτική Ελλάδα και αυτό χωρίς υπερβολές εάν λάβουμε υπόψη τα επίσημα στοιχεία τα οποία εμφανίζουν ανοδική τάση κάθε χρόνο.
Δεν είναι τυχαίο ότι για το αεροδρόμιο του Ακτίου ενδιαφέρθηκαν περίπου 12 επενδυτικοί κολοσσοί οι οποίοι σε συνεργασία με εγχώριες εταιρείες συγκρότησαν κοινοπραξίες, προκειμένου να κερδίσουν για λογαριασμό τους το μεγαλύτερο όπως το χαρακτήριζαν αεροδρόμιο της Δυτικής και Βορειοδυτικής Ελλάδας, που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου των ξένων τουριστών σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Χρήζει αναβάθμισης το αεροδρόμιο του Ακτίου από όλες τις απόψεις και αυτό καταμαρτυρούν και οι σχετικά πρόσφατες εικόνες που έχουν δημοσιεύσει.
Αναμένουμε να δούμε στην πράξη τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης από την Γερμανική Fraport και τις αλλαγές που προβλέπονται οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σημαντικές.
Η Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να εξετάσει το θέμα σε βάθος, να αντιληφθεί ότι το αεροδρόμιο  των Ιωαννίνων, δεν μπορεί εξαιτίας ενός καπρίτσιου, να λάβει κεντρική θέση, παρά μόνο δευτερεύουσα καθώς τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. 


Άρης Τσελίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: