Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Οι ''Λαλητάδες'' από την Ήπειρο και Κρητικοί δεξιοτέχνες ανταμώνουν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20.30', στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και εναλλάσσουν τη σκυτάλη της παράδοσης από την Ήπειρο στην Κρήτη και τανάπαλιν…





Ένα αντάμωμα αλλιώτικο από τ'άλλα. Εκεί όπου ήχοι και φωνές πλέκονται ποικιλότροπα ανάμεσα στις Κρητικές κοντυλιές και τα Ηπειρώτικα μελίσματα του κλαρίνου. Μια ιδιότυπη σύμπραξη που αναδεικνύει τα κοινά στοιχεία της αστικής μουσικής παράδοσης και όχι μόνο. Ήπειρος και Κρήτη, μια φωνή, ένα μουσικό στίγμα, ένα διάβα στο χθες και το σήμερα.

Αφηγητής της Βραδιάς θα είναι ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης.

Σημεία Προπώλησης: www.viva.gr, στο τηλέφωνο 11876, μέσω vivawallet & σε όλα τα καταστήματα
Public, Seven Spots, Relaod, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
(Λεωφ. Πολυτεχνείου 34 ώρες 10:00 – 14:00)

Η ηπειρώτικη κομπανία «Λαλητάδες» που επιμένει στα αυθεντικά παραδοσιακά ακούσματα με τη χρήση 'φυσικών' οργάνων δηλαδή κλαρίνου, βιολιού, λαγούτων και κρουστών (ντέφι, νταραμπούκα, νταούλι), με φωνητική "συλλογικότητά" εκεί όπου απαιτείται και σολιστική "εναλλαγή" των οργάνων στα αυτοσχεδιαστικά μέρη.

Το συγκρότημα αποτελείται από τον Δημήτρη Ρίζο στο κλαρίνο, τον Δημήτρη Ρίζο του Κλέωνα στο λαούτο, τον Γιώργο Κώτσικα στο βιολί, τη Μαριφένια Ρίζου στο λαούτο, τη Ματίνα Τζήκα στο τραγούδι και στα κρουστά και τον Δημήτρη Τσίπρα στο τραγούδι.

Ο Μάνος Μουντάκης, γιος του μεγάλου λυράρη και δάσκαλου της κρητικής μουσικής Κώστα Μουντάκη, «…του αείμνηστου πρωτομάστορα από την Αλφά Μυλοποτάμου – που τόσο σημαντικό έργο έχει αφήσει στην Κρήτη…», είναι ένας καταξιωμένος μουσικός με δική του προσωπικότητα… Έρχεται στο Βεάκειο για να μας χαρίσει μια υπέροχη βραδιά γεμάτη από ήχους της αγαπημένης μας Κρήτης, πλαισιωμένος από μια ομάδα έμπειρων μουσικών θα μας ταξιδέψει με τη συνοδεία της λύρας, του λαούτου και της κιθάρας…



Δεν υπάρχουν σχόλια: