Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, η ''Όπερα του Νερού και του Ονείρου'' Πρέβεζας μας αποχαιρετά για φέτος, με μια βραδιά τάνγκο. Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μαντολινάτας Λευκάδας
Για περισσότερες πληροφορίες:


Πρόγραμμα

– Μουσικοχορευτική αναδρομή του tango απο τον Gardel έως τον Piazzolla.
– Στο τέλος του προγράμματος θα ακολουθήσει milonga (βραδιά χορού tango)


Xορεύουν οι Pa`Bailar (Tίνα Σουΐδα & Alessandro Avellis )

Λόλα Ρεμεντζα & Σίμος Μπατσούλης
Νέλλη Σαβράνη & Στάθης Μελέκης
Μαρία Τζίμα & Ανδρονίκος Καραμπέρης
Μουσική επιμέλεια:
Kατερίνα (Μυρτώ) Φατούρου : Aκορντεόν
Γιώργος Ρούγκας : Kιθάρα


Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μαντολινάτας Λευκάδας στην ''Όπερα του Νερού και του Ονείρου''Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 01 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην Όπερα του Νερού και του Ονείρου η συναυλία της Μαντολινάτας του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας “Ορφέας 1937” με πλήθος κόσμου να πλαισιώνει την εκδήλωση.

mantolinataoperanerou (2)

Δείτε παρακάτω το βιογραφικό του Ομίλου.

Ο Μουσικοφιλολογικός Όμιλος Λευκάδας «Ορφεύς – 1937» Λευκάδας ιδρύθηκε το 1937 και είναι ένα σωματείο με πλούσια πολιτιστική δράση και προσφορά για την οποία τιμήθηκε το 1993 με το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.

ΤΜΗΜΑΤΑ:
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ


ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ

Η πρώτη εμφάνιση της Μαντολινάτας έγινε τον Ιανουάριο του 1938 , όταν χαράματα Πρωτοχρονιάς σαράντα νέοι με όργανα τραγούδησαν στους δρόμους της Λευκάδας «Εμπρός τα όργανα…………»
Από τότε και για 35 χρόνια η Μαντολινάτα του Ορφέα αποτελεί ένα από τα ενεργότερα τμήματα του Ομίλου και εμφανίζεται ανελλιπώς υπό την διεύθυνση αξιόλογων αρχιμουσικών
( Τάκης Βλάχος , Κώστας Κατσής , Νίκος Θάνος κλπ) και με την συμμετοχή της Χορωδίας του Ορφέα μέσα από την οποία ξεκίνησαν επώνυμοι καλλιτέχνες με κορυφαία την διεθνούς φήμης mezzo soprano Αγνή Μπάλτσα.


mantolinataoperanerou (3)

Τον Νοέμβριο του 1973 δυνατός σεισμός καταστρέφει το κτίριο του Ορφέα και με την βροχή που ακολούθησε καταστρέφεται και μεγάλο μέρος του υλικού ( όργανα αρχείο κλπ)
Το 1982 και μετά από πολλά χρόνια απουσίας η νεοσυσταθείσα Μαντολινάτα επανεμφανίζεται υπό την διεύθυνση του μαέστρου Διονύση Γράψα.Το 1987 η Μαντολινάτα και η Χορωδία του Ορφέα ηχογράφησαν τον δίσκο «Αγιομαυρίτικα» με τραγούδια που υμνούν την Λευκάδα , τους κατοίκους και τις συνήθειές της . Είναι γραμμένα από Λευκαδίτες ποιητές – στιχουργούς και μελοποιημένα από τον μαέστρο Διονύση Γράψα.
Την δεκαετία του 1990 την διεύθυνση της Μαντολινάτας αναλαμβάνει ο Αντρέας Σγουρόπουλος. Την Μαντολινάτα συνοδεύουν 15 παιδικές φωνές και συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ένωσης των Επτανήσων.
Από το 2000 μέχρι το 2010 αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος της Μαντολινάτας λόγω καταστροφής των οργάνων.
Τον Δεκέμβριο του 2010 και με στόχο τη διατήρηση και την προβολή της Επτανησιακής μουσικής παράδοσης το Δ.Σ. του Ορφέα αποφασίζει την επαναλειτουργία της ιστορικής Μαντολινάτας.

mantolinataoperanerou (4)

Το Δεκέμβριο του 2014 αγοράζονται μουσικά όργανα και τον Ιανουάριο του 2015 η Μαντολινάτα ξεκινάει τις πρόβες της υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Μικτής Χορωδίας : Κωνσταντίνου Τσίντζα.
Την 1η Αυγούστου 2015 η Μαντολινάτα του Ορφέα με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Ορφέα , έκανε την πανηγυρική της επανεμφάνιση υπό την διεύθυνση του μαέστρου του Ομίλου : Κωνσταντίνου Τσίντζα στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια των Γιορτών Λόγου & Τέχνης Λευκάδας.

mantolinataoperanerou (5)

Στις 23 Απριλίου 2016 , πραγματοποίησε Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής , παρουσιάζοντας το έργο Stabat Mater του G. B.Pergolesi στον Ι. Ν. Ευαγγελίστριας Λευκάδας με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Ορφέα και δύο λυρικών καλλιτεχνών.
Στις 18 Αυγούστου 2016 , η Μαντολινάτα του Ορφέα με το ξεχωριστό της ηχόχρωμα σε συνεργασία με την Ελένη Πέτα , πραγματοποίησε συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας , με μουσικές από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.
Μαέστρος της Μαντολινάτας είναι ο Κωνσταντίνος Τσίντζας.

mantolinataoperanerou (6)Δεν υπάρχουν σχόλια: