Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η 23χρονη Άννα Βίνικ από την Ουκρανία, νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας

NIKHTRIA

Από το Χάρκοβο της Ουκρανίας είναι η 23χρονη Άννα Βίνικ, νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

World Olympiad of Greek Language
Απονομή βραβείων στις τρεις νικήτριες Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας. Νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας αναδείχθηκε η 23χρονη Άννα Βίνικ από το Χάρκοβο της Ουκρανίας. Τη 2η θέση στον Διαγωνισμό κατέλαβε η Ναρίν Χακομπιάν από την
Αρμενία και την 3η θέση η Βαλεντίνα Ολίνικ από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας.


Φωτογραφία του χρήστη World Olympiad of  Greek Language.Φωτογραφία του χρήστη World Olympiad of  Greek Language.

Φωτογραφία του χρήστη World Olympiad of  Greek Language.

Φωτογραφία του χρήστη World Olympiad of  Greek Language.


Τη 2η θέση στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη, κατέλαβε η Ναρίν Χακομπιάν από την Αρμενία και την 3η η Βαλεντίνα Ολίνικ από την Ουκρανία.
Στο 1ο στάδιο οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας εξετάσεις σε θέματα που προετοιμάστηκαν από το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ. Οι εξετάσεις έγιναν σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Γερμανίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Γεωργίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβίας.
Το 2ο στάδιο διεξήχθη στην Ελλάδα, όπου συναντήθηκαν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι από όλες τις παραπάνω χώρες. Το διάστημα 24 με 31 Αυγούστου 2016 οι φιναλίστ παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής και το διάστημα 1-3 Σεπτεμβρίου 2016 βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την τελική δοκιμασία.
Οι τρεις νικήτριες αναδείχθηκαν μετά τις δύο φάσεις του διαγωνισμού, που διήρκεσαν πάνω από τρεις μήνες, ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζομένους, οι οποίοι εξετάστηκαν στις εξής θεματικές: «Έτος Αριστοτέλη», «Μια κυρία … 90 ετών» (αναφέρεται στη Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ), «Ευτυχία στον 21ο αιώνα», «Πώς επηρεάζει τα παιδιά η βία των κινουμένων σχεδίων», «Η ξεχασμένη σημασία του οικογενειακού τραπεζιού», «Για όλα φταίνε τα γονίδια;» και «Φωτογραφίστε και… ευτυχείτε!»

World Olympiad of Greek Language
Μπράβο σας παιδιά! Είστε όλοι άξιοι ! Καλή επιστροφή !

World Olympiad of Greek Language

Υπέροχο σποτάκι από την παραμονή των συμμετεχόντων στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσσας στην Κατασκήνωση ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκδικής

Η απονομή των βραβείων έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνας Σαχινίδου, του πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα, της προέδρου του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ και αν. καθηγήτριας Μαρίνας Ματθαιουδάκη, της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco Αικατερίνης Τζιτζικώστα και πολλών άλλων προσκεκλημένων.

World Olympiad of Greek Language
Τελετή λήξης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας!


Φωτογραφία του χρήστη World Olympiad of  Greek Language.

Φωτογραφία του χρήστη World Olympiad of  Greek Language.

Φωτογραφία του χρήστη World Olympiad of  Greek Language.

Φωτογραφία του χρήστη World Olympiad of  Greek Language.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας 2016 διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Στην Ολυμπιάδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές και νέοι που κατοικούν εκτός Ελλάδας και δεν έχουν ζήσει περισσότερο από τρεις μήνες (αθροιστικά) στην Ελλάδα. Γενικός χορηγός της διοργάνωσης είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση
  «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: