3/4
του φλιτζανιού σπορέλαιο
2
φλιτζ. ζάχαρη
2
φλιτζ. κρύο νερό
3
κ. σ. ξίδι
6
κ.σ.κακάο
1
κ.γλ.αλάτι
2
βανίλιες
3
1/2 φλιτζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2
κ.γλ. σόδα
Για
την επικάλυψη
250
γρ. σοκολάτα κουβερτουρα
1
κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
συνταγής
Χτυπάτε
το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε το
ξίδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το
αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι
και το κακάο. Τοποθετείτε το μείγμα σε
ταψί αλειμμένο με λάδι πασπαλισμένο
ελαφρά με αλεύρι και το ψήνετε σε μέτριο
φούρνο περίπου 180°C
για 45'.
Αφήστε να κρυώσει.
Λιώνετε
τη σοκολάτα σε μπεν μαρι. Βάζετε το
ελαιόλαδο και ανακατεύτε. Περιχύνετε
το κέικ με τη σοκολάτα και σερβίρετε.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου