Υλικά για 6 άτομα
2,800 κιλά χοιρινό καρέ
2 ποτήρι λευκό κρασί
3 ματσάκια φρέσκο φασκόμηλο
4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
3 κ. σούπας μουστάρδα
2κ.σουπας μέλι
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
½ κ .σ. αλάτι
½ κ. σ .μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Τοποθετήστε
σε ένα ταψί το καρέ. Ρίξτε λάδι και
αλείψτε σε όλη την επιφάνεια μαζί με
την μουστάρδα . Πασπαλίστε με αλάτι,
πιπέρι ,το μέλι και το δεντρολίβανο
ψιλοκομμένο σε όλες της πλευρές με το
φασκόμηλο . Τοποθετήστε τα κλωνάρια
δεντρολίβανο πάνω από το κρέας ρίχνετε
και το κρασί . Προθερμάνετε το φούρνο
στους 250 ° βαθμούς για 15-20΄. Χαμηλώστε
την θερμοκρασία στους 150 ° C . Τοποθετήστε
το ταψί στο φούρνο στην προτελευταίας
σχάρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσει
από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το κρέας
και αφήστε για 15 λεπτά πριν το κόψετε
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου