Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τάραχή μεσ' την καρδιά μου να φέρνει, τάραχή σε Βάρη - Βουλιαγμένη ...«Δεν το βλέπω σαν δουλειά, το βλέπω σαν προσφορά», δηλώνει ο ΛεΠα, στο πρώτο του... πολιτικό μανιφέστο ως υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης!


«Δεν το βλέπω σαν δουλειά, το βλέπω σαν προσφορά», δηλώνει ο γνωστός τραγουδιστής, Λευτέρης Πανταζής, στο πρώτο του... πολιτικό μανιφέστο ως υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης!

Σε δηλώσεις του ο τραγουδιστής δηλώνει συνηθισμένος στις αρνητικές κριτικές, και επισημαίνει ότι δεν θα κατέβει με την υποστήριξη κάποιου κόμματος: «Θα κατέβω σαν ανεξάρτητος γιατί δεν μ' αρέσει να χρωματίζομαι».

«Πρέπει να έχω λεφτά για να το κάνω; Δεν μπορώ να προσφέρω στον κόσμο που αγαπά τόσα χρόνια τον Λευτέρη;», συνέχισε ο ΛΕ.ΠΑ., προσθέτοντας πως έχει ήδη συμφωνήσει να τον στηρίξουν οικονομικά κάποιοι άνθρωποι που επικροτούν την υποψηφιότητά του. [koolnews]

Σχολιασμός: Πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και θα αρχίσουμε σιγά σιγά να μαθαίνουμε τα ονόματα των υποψηφίων για δήμους και περιφέρειες. Δεδομένης της πτώσης στα νυχτερινά κέντρα και στις τηλεοπτικές δουλειές, αλλά και τις επικείμενης... συνταξιοδότησης αστέρων του παρελθόντος, πολλοί είναι αυτοί που λογικά θα στραφούν προς την πολιτική. Μιάς και τα κόμματα πλέον δεν πουλάνε, λογικά αρκετοί θα ακολουθήσουν τον δρόμο του ΛεΠα.
  



Υπάρχει πολύς κόσμος που αντιμετωπίζει τηλεαστέρες ή τραγουδιστές με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα, αν όχι με απόλυτα ειρωνική διάθεση, όταν αποφασίζουν να εμπλακούν με την πολιτική, καθώς θεωρούν οτι ξεπληρώνουν γραμμάτια και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την όποια δημοτικότητά τους. Προσωπικά δεν το βρίσκω κακό, αρκεί να έχουν διάθεση προσφοράς και να μην επιζητούν απλά το βόλεμα και εμμέσως την επιβεβαίωση οτι "περνάει η μπογιά μου, με αγαπάει ακόμη ο κόσμος". Νομίζω οτι οι a priori κρίσεις ανάλογα με το καλλιτεχνικό ρεπερτόριο ενός υποψηφίου που μπορεί να προέρχεται από το θέατρο ή το τραγούδι είναι απόλυτα άδικες, καθώς ένας κακός τραγουδιστής, ένας τενόρος, μία σοπράνο, ένας σκυλάς, ένας ηθοποιός του Τερζόπουλου ή ο Μάρκος Σεφερλής, έχουν ακριβώς την ίδια πιθανότητα να είναι καλοί ή κακοί δήμαρχοι ή βουλευτές. Όπως την ίδια πιθανότητα να είναι καλοί ή κακοί δήμαρχοι ή βουλευτές με τους προαναφερθέντες έχουν στελέχη επιχειρήσεων, οικονομολόγοι, δικηγόροι, αθλητές, μηχανικοί.
Ας πούμε όποιον και να ρωτήσει κανείς, θεωρεί οτι ο Απόστολος Γκλέτσος είναι ένας πολύ καλός δήμαρχος, οτι ο Ηλίας Ψινάκης είναι άφαντος στο δημοτικό συμβούλιο, οτι η Σοφία Σακοράφα είναι πολύ καλή, ενώ ο Πύρρος Δήμας ανύπαρκτος. Πολύ απλά διότι η πολιτική είναι πολύ περίπλοκο πράγμα αλλά συνάμα και τόσο απλό, έχει να κάνει κυρίως με την ανθρώπινη διάδραση, με το πάθος για προσφορά, κάτι που δεν εξαρτάται από βιογραφικά και ακαδημαϊκές καριέρες.
Εν ολίγοις δεν θα πω σε κανέναν να ψηφίσει Λευτέρη Πανταζή, αλλά ούτε και να μην τον ψηφίσει. Θα πω απλά οτι ενδεχόμενες υποψηφιότητες όπως του Πανταζή είναι άδικο να τις σνομπάρει κανείς, καλύτερο θα ήταν να τις διερευνήσει, γιατί η ψήφος θέλει ψάξιμο και το ψάξιμο φέρνει εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: