Το ότι οι άνδρες είναι σεξιστικά γουρούνια δεν χωράει αμφιβολία. Και φυσικά δεν περιμέναμε να το μάθουμε από την Επιτροπή Ισότητας της Βουλής, τα κορίτσια εκπροσώπους κομμάτων που κάνουν λόγο για σεξιστικές συμπεριφορές.

Λεκτική βία λόγω φύλου κατά της γυναικείας παρουσίας στη Βουλή κατήγγειλαν βουλευτίνες σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, με κάποιες εκπροσώπους κομμάτων να κάνουν λόγο και για σεξιστικές συμπεριφορές.
Η Επιτροπή διαπιστώνει αυξημένα κρούσματα τους τελευταίους  μήνες, τα οποία σχετίζονται υποτιμητικές αναφορές σε τοποθετήσεις γυναικών βουλευτών, αλλά και σεξιστικά σχόλια για τις ενδυματολογικές επιλογές μελών του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, αρκετά στελέχη από όλα τα κόμματα προτείνουν πρόστιμα και παραδειγματικές τιμωρίες για αντίστοιχα κρούσματα.
Ειδικότερα, η βουλευτής της ΝΔ, Αννα Καραμανλή πρότεινε πρόστιμα, περικοπές και αφαίρεση του λόγου από τις επιτροπές, τονίζοντας ότι οι συμπεριφορές λεκτικής βίας από συναδέλφους πρέπει να εξαλειφθούν και να καταπατηθούν για να μη τα δούμε και στη κοινωνία.

Η Άννα έχει απόλυτο δίκιο. 
Η βουλή έχει γεμίσει από brutal τύπους σαν τον Βαγγέλη-θα κατεβάσω τα πανταλόνια- Μειμαράκη, τον Ταμήλο, τον Τζαμτζή. 
Έχουν χαθεί σχεδόν ολοσχερώς οι ευγενείς δανδήδες που ήξεραν τα κλέβουν τις γυναικείες καρδιές χωρίς να παρεκτρέπονται. Λέμε σχεδόν μια και έχουν ξεμείνει κάποιοι τελευταίοι εραστές του ονείρου. Ο Μάκης Γιακουμάτος, για παράδειγμα, είναι ένας από αυτούς-παρότι τελευταία περνάει την γνωστή περιπέτεια ο μπαγάσας.
Ο Μάκης μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Χριστόφορο Κολόμβο μια και σαν γιατρός είναι ο κατ΄εξοχήν εξερευνητής των γυναικείων καρδιών. Μάλιστα κάνει πολύ συχνά παρέα με τον Γιώργο Οικονομέα, ο οποίος του μαθαίνει τα τελευταία κόλπα για το πως να κατακτήσεις μια γυναίκα.
Έτερος δανδής είναι ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο Πάνος τρελαίνει τα κορίτσια της βουλής με την γαλλική εκφορά του λόγου. Καμία δεν του αντιστέκεται. Το παρατσούκλι του είναι "Φρανσουά Ολαντ".
Όσες ξεμένουν από τον Μάκη και τον Πάνο πέφτουν στα δίχτυα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 
Ο Μιλτιάδης χρησιμοποιεί- πολύ ευγενικά είναι αλήθεια- επιχειρήματα του στυλ "θέλεις να σε πάω μια βόλτα στα ανοιχτά με το σκάφος του Λιμενικού;". 
Το γεγονός ότι οι 3 κατ΄εξοχήν δανδήδες της Βουλής είναι ΝΔ, έχει την εξήγησή του. Οι ταλαίπωροι πασόκοι δεν μπορούν πλέον να πηδήξουν εξαιτίας της κρίσης που διέρχεται το κόμμα. Κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής.
Μόνο ο γραμματέας Ανδρουλάκης με την βουκολική προφορά του, προσπαθεί ο ταλαίπωρος να τιμήσει την- αλά Στέφανος Τζουμάκας- ιστορία του κόμματος (την πρώτη τετραετία την ξοδέψαμε για να βγάλουμε γκόμινες, την δεύτερη για να βγάλουμε λεφτά και την τρίτη για να πάμε φυλακή), αλλά μάταια. Τρώει διαρκώς πόρτες και πιστεύει ότι την δουλειά του την κάνει ο Βενιζέλος, ο οποίος βάζει την Άλ Σάλεχ να διαδίδει ότι ο Ανδρουλάκης είναι εξίσου κακός εραστής, όσο και Γραμματέας.

Ακολουθεί φωτογραφικό αφιέρωμα στην γλυκιά Άννα Καραμανλή-ενόψει και του Αγίου Βαλεντίνου που θα πλακώσουν εκ νέου τα σεξιστικά γουρούνια της Βουλής...