Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Με εντολή Σαμαρά, ο Πούτιν είπε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος να μεταβεί στην Κεφαλλονιά, την στιγμή που κάθονταν σε καρέκλες του γύφτου!


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ρώτησε πώς πάνε οικονομικά τα πράγματα στην Ελλάδα και ο Αντώνης Σαμαράς του απάντησε ότι είναι πλούσια η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλλονιά και υπάρχει μεγάλο σεισμογενές πλεόνασμα.


Ο Πούτιν το επόμενο που είπε ήταν ότι πίστευε πως θα αναβληθεί η συνάντηση λόγω του σεισμού στην Ελλάδα και όχι ότι θα 'τρεχε στις Βρυξέλλες να συζητάει για το φυσικό αέριο και τους σιδηρόδρομους. Απαράδεκτο, του τόνισε.
Ο Σαμαράς απάντησε ότι τον εκτιμάει πολύ και ότι ακόμα και αν η Αθήνα γκρεμιζόταν ολόκληρη, αυτός πάλι εκεί θα ήταν εκεί για το βίντεο και τις σχετικές φωτογραφίες.
Εντύπωση προκάλεσε ότι ο Σαμαράς σε τόσο επίσημη συνάντηση κάθισε με τον Πούτιν σε λευκές πλαστικές καρέκλες του γύφτου και η ανθοδέσμη στο τραπεζάκι επίσης ήταν από πλαστικά λουλούδια.
Αυτό έγινε γιατί ο Πούτιν ήξερε για τη ζητιανιά που θα έπεφτε. Εξάλλου ο Σαμαράς πήγε στη συνάντηση με Ντάτσουν και όταν έφυγε φόρτωσαν πάνω και τις πλαστικές καρέκλες.
Ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε 40 λεπτά με τον Σαμαρά και 75 λεπτά με τον Κεδίκογλου. Τον πέρασε για τον Λιακόπουλο, τον ευχαρίστησε πολύ για τις συνεχείς αναφορές του στο «ξανθό γένος» και είπε ότι του αρέσει πολύ η ατάκα του «η κάμερα σε μένα».
Ο σεισμός υλοποίησε τη σκέψη του Αδ. Γεωργιάδη. Το Λύκειο Ληξουρίου μετακινήθηκε από τον σεισμό και συγχωνεύτηκε με το Λύκειο Παξών.



Ο Θεοχάρης των εσόδων απαρηγόρητος. Ελεγε ότι εκεί που ήταν να κατασχέσουν 100άδες σπίτια στην Κεφαλλονιά, τώρα από πάνω πρέπει να δώσουν κι άλλα δάνεια για να τα ξαναφτιάξουν.

Το εκπληκτικό με τον Μάκη Γιακουμάτο δεν είναι η υπόθεση φοροδιαφυγής. Ακούγεται απίστευτο ότι δεν βγαίνει στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις των καναλιών να εμφανιστεί στα παράθυρα όπου ήταν κατσικωμένος χρόνια.
Να αφήσουμε δε κατά μέρος ότι έχασε τις εξτρά τηλεοπτικές εμφανίσεις ως Κεφαλλονίτης με τον σεισμό.
Βέβαια, είναι εντελώς ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι ο Γιακουμάτος ζήτησε -αν και ο οίκος ευγηρίας είναι στην Αθήνα- να χαρακτηριστεί «κόκκινος» και να τον επισκεφθεί και ο Μιχελάκης.
Γενικά η συζήτηση Σαμαρά - Πούτιν είχε ρυθμό. Ο Σαμαράς μιλούσε συνέχεια για το φυσικό αέριο και τους σιδηρόδρομους και ο Πούτιν για την Κεφαλλονιά κι αν χρειάζεται κάποια βοήθεια και έπαιρνε την ίδια στερεότυπη απάντηση. Οτι το θέμα το έχει λύσει με τον Μιχελάκη.
Ο Πούτιν του είπε ότι κάνει μαλακίες και υποχρεώθηκε μετά ο Σαμαράς να τροποποιήσει το πρόγραμμά του και να πάει τη νύχτα στην Κεφαλλονιά, όπου και διανυκτέρευσε στο προεδρικό αεροπλάνο για σιγουριά.
Φτάνοντας τα ξημερώματα ο πρωθυπουργός στο νησί, λες και θύμωσε ο Εγκέλαδος. Εγιναν 12 μετασεισμοί ταυτόχρονα και ο Σαμαράς είπε ότι επιβεβαιώθηκε που διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρωτογενές σεισμικό πλεόνασμα.
Ο Αντώνης Σαμαράς καθησύχασε τους Κεφαονίτες ότι θα παίρνουμε από τη Ρωσία φτηνό φυσικό αέριο. Πρόσθεσε δε ότι ο Πούτιν αγόρασε τους σιδηρόδρομους και μάλιστα οι πρώτοι συρμοί φτάνουν στο Ληξούρι για να στεγάσουν τους σεισμοπαθείς.
Του Λάκη Μπέλλου

2 σχόλια:

Unknown είπε...

grafi o kathenas tin mpourda tou kai emeis imaste ypoxreomenoi na tis diavazoume;

Unknown είπε...

MPOURDES