Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Έτοιμα για τα μπλόκα τα τρακτέρ και οι αγρότες. Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις


Την πρόθεσή τους να βγάλουν τα στους δρόμους ανακοίνωσαν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, ενώ σε διαβουλεύσεις για τις επόμενες κινήσεις τους βρίσκονται την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι άλλων αγροτικών ενώσεων. Το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε ότι από 30 έως 40 μπλόκα θα στηθούν σε όλη τη χώρα και σε ερώτηση τις ακριβείς τοποθεσίες όπου τα τρακτέρ θα στηθούν, ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις των κατά τόπους επιτροπών.

image

Ο κ. Μπούτας απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στους αγρότες της χώρας, αλλά και σε όσους ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται σημαντικά από την ακολουθούμενη πολιτική, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), εν μέσω της 25ης Agrotica. Το σύνθημα θα είναι «κάνουμε αγώνα επιβίωσης» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το μεθαυριανό συλλαλητήριο θα είναι ίσως και το μεγαλύτερο που έχει ποτέ διοργανωθεί.

Ήδη από το πρωί, οι αγρότες της Χαλκιδικής ξεκίνησαν την «κατάβασή» τους στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για τα «χρόνια άλυτα προβλήματά» τους, αλλά και για να επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος εγκαινιάζει απόψε στις 19:00, την έκθεση Agrotica.


 Οι αγρότες που συντάσσονται με την Πρωτοβουλία και το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Ελλάδας ακόμα δεν έχουν λάβει τις τελικές τους αποφάσεις για το τι θα πράξουν και έχουν μεταθέσει τις όποιες κινήσεις τους για τη Δευτέρα. Όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή και εάν στην τροπολογία για τη φορολογία θα υπάρξουν τελικά κάποιες από τις ελαφρύνσεις που ζήτησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: