Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Στη Συρία, οι διαπραγματευτές κάνουν πως μιλούν, ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν


Ενώ οι διαπραγματευτές από όλες τις  αντιμαχόμενες πλευρές διενεργούν δύσκολες συνομιλίες στη Γενεύη, η βία συνεχίζεται για συριακό λαό. Η κυβέρνηση της Συρίας δήλωσε  ότι οι γυναίκες και τα παιδιά θα μπορούν να εγκαταλείψουν μια πολιορκημένη από τα κυβερνητικά στρατεύματα πόλη, που κατέχουν οι αντικυβερνητικοί, αλλά οι αντάρτες  διαφωνούν..Η Αμερικανίδα  εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι, η εκκένωση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για άμεση βοήθεια.

Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες, είναι από την αυτόματη μετάφραση της google.

Στην παραπάνω φωτογραφία, ένα παιδί καθαρίζει ζημιές και τα συντρίμμια στην πολιορκημένη περιοχή της Χομς 26 Γενάρη 2014.


Monzer Akbik, κέντρο, ένας εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης της Συρίας, περιβάλλεται από τους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με την κυβέρνηση της Συρίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Ελβετία, την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου του 2014. Σύριοι στις αντίθετες πλευρές του εμφυλίου πολέμου της χώρας τους προσπάθησαν και πάλι την Κυριακή για να βρουν κοινό έδαφος, με τις ειρηνευτικές συνομιλίες με επίκεντρο ένα κομβόι ενίσχυσης σε πολιορκημένη πόλη που για άλλη μια φορά ήρθε κάτω από το κονίαμα επίθεση από την κυβέρνηση.

Στρατιώτες πιστοί στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ της Συρίας με τα πόδια μέσα από μια τρύπα στον τοίχο στο Al-Mirnda κτίριο, αφού ισχυρίζονται ότι έχουν ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής, στο Χαλέπι 26 του Γενάρη 2014. Al-Mirnda κτίριο, και Karm γειτονιά Qasr που το περιβάλλει, είναι πλέον στον έλεγχο του καθεστώτος της Συρίας μετά από περισσότερο από ένα έτος και ένα μισό να ελέγχεται από μαχητές Δωρεάν Στρατού της Συρίας. Και οι δύο θέσεις είναι στρατηγικό, για παραβλέπουν Nairab στρατιωτικό αεροδρόμιο, ακτιβιστές είπε. (


Ένας αξιωματικός ασφαλείας στέκεται φρουρός ο ΟΗΕ-Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία απεσταλμένος Lakhdar Brahimi (L) μιλάει με το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών μετά από μια συνέντευξη Τύπου στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη στις 26 Ιανουαρίου 2014. Καθεστώς και την αντιπολίτευση της Συρίας συζήτησαν απελευθερώσεις κρατουμένων κατά τη δεύτερη ημέρα της πρόσωπο-με-πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη. Με κανείς δεν εμφανίζεται έτοιμη για σοβαρές παραχωρήσεις, μεσολαβητές επικεντρώνονται στις βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες για να κρατήσει η διαδικασία κινείται προς τα εμπρός, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται εντοπισμένα κατάπαυσης του πυρός, περισσότερη ανθρωπιστική πρόσβαση και την ανταλλαγή αιχμαλώτων.


Σύριοι κοιτάξετε μέσα από συντρίμμια μετά από μια αεροπορική επιδρομή ανέφεραν επίθεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις στις Daraya, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, στις 25 Ιανουαρίου, 2014. Ελικόπτερα χτύπησε Daraya, χρησιμοποιώντας ΤΝΤ-φορτωμένο βαρέλια, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια ομάδα της Βρετανίας που βασίζεται με ένα δίκτυο πηγών μέσα από τον πόλεμο χώρα.

Μια αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης βόλτες έξω από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη στις 26 Ιανουαρίου, 2014.

Μια γυναίκα μέλος του κουρδικού Λαϊκού Μονάδες Προστασίας (YPG) καταλαμβάνει θέση στο χωριό Αλ-Menajir, Ras Al-Ain στην εξοχή κοντά Hasaka, 26 Ιανουαρίου 2014. Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των μελών του YPG και της Αλ Κάιντα που συνδέονται με Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Levant (ISIL), και άλλες Συρίας ισλαμικές ομάδες ανταρτών, έλαβε χώρα στο χωριό Αλ-Menajir, ακτιβιστές είπε.

Haitham al-Maleh, 2ος από αριστερά, ανώτερο στέλεχος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (SNC), κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης της Συρίας, μπαίνει σε ένα ασανσέρ μετά την έξοδο από μια συνάντηση με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Lakhdar Brahimi στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Ελβετία, Κυριακή, 26, Ιανουαρίου 2014.

Ένα νεαρό αγόρι της Συρίας σε κατάσταση σοκ είναι παρηγοριά μετά επιζών ένα αναφερόμενη κυβέρνησης αεροπορική επιδρομή στη βόρεια συριακή πόλη του Χαλεπίου στις 23 Ιανουαρίου 2014. Καθεστώς αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι άφησε άλλα 16 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και οκτώ παιδιά, μετά από πολεμικά αεροπλάνα έπληξαν αρκετές περιοχές των ανταρτών, που πραγματοποιήθηκε στα νότια της πόλης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ-Μουαλέμ, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας κυβέρνηση της Συρίας, φτάνει για μια συνάντηση με τον ΟΗΕ απεσταλμένος του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Lakhdar Brahimi (που δεν φαίνεται) σε γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, 24 Ιανουαρίου του 2014. Διεθνής μεσολαβητής Μπραχίμι έληξε συνομιλίες με την αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης την Παρασκευή μετά από λιγότερο από μία ώρα, δύο αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ανταρτών σε ένα δρόμο στη βορειοανατολική πόλη της Deir Ezzor στις 25 Ιανουαρίου 2014. Περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία μετά από σχεδόν τρία χρόνια, και ακόμη περισσότερα εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΟΗΕ-Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία απεσταλμένος Lakhdar Brahimi παρευρίσκεται σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη στις 26 Ιανουαρίου 2014.

Δωρεάν μαχητές του Στρατού της Συρίας βοηθήσουν ένα τραυματισμένο σύντροφο σε ένα μέτωπο στο Aleppo International Airport 25 Ιαν 2014. Ακτιβιστές λένε υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις στη γειτονιά του Karam Altarab ως δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ της Συρίας προσπάθεια να εξασφαλίσει την περίμετρο του Διεθνούς Αεροδρομίου Aleppo.

Ο βετεράνος φιγούρα της αντιπολίτευσης της Συρίας και εμφανή Συρίας ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Haitham al-Maleh φτάνει στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη στις 26 Ιανουαρίου 2014.

Ένα νεαρό αγόρι κραυγές της Συρίας όπως και άλλοι επιθεώρηση των ζημιών μετά από μια αεροπορική επιδρομή της κυβέρνησης αναφέρθηκε στη βόρεια συριακή πόλη του Χαλεπίου στις 23 Ιανουαρίου 2014.

 Η Σύρια ανώτερος προεδρικός σύμβουλος Buthaina Shaaban μιλά για ένα συριακό ρεπόρτερ της τηλεόρασης, στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη στις 26 Ιανουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: