Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη του Μιλτιάδη Κλάπα για τον Δήμο Πρέβεζας, συνεδρίασε στον Λούρο, παρουσία μελών και φίλων της.


Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη συνεδρίασε στον Λούρο παρουσία μελών και φίλων της. Ο επικεφαλής της παράταξης Μιλτιάδης Κλάπας συνοδεύονταν από τους Κριτσιμά Χριστίνα , Δημολίτσα Παναγιώτη, Καλλίνικο Διονύση, Περδίκη Θανάση, Αρβανίτη Περικλή, Πέππα Χαράλαμπο, Νέλλη Απόστολο, Φωκά Σπύρο.


Συζήτησε μαζί τους την προγραμματική διακήρυξη , τον προγραμματισμό για την δημόσια παρουσίασή της μαζί με το όνομα και το έμβλημα της παράταξης.Ενημερώθηκε για τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εγκατάλειψη της περιφέρεια του Δήμου . Η έλλειψη φροντίδας για τι κέντρο του Λούρου αλλά και τις γειτονίες , το μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης περιοχών του αλλά και των Τοπικών Διαμερισμάτων Βρυσούλας και Σκιαδά, η κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία , η ελλιπής καθαριότητα και η έλλειψη οποιουδήποτε έργου στα χωριά κυριάρχησαν στην συζήτηση.Επισημάνθηκε με έντονο τρόπο ότι έχει στηθεί προεκλογικός χορός «εξυπηρετήσεων» που υλοποιείται με τους πλέον αδιαφανείς τρόπους.




Ο Μιλτιάδης Κλάπας επεσήμανε το μεγάλο έλλειμμα Δημοκρατίας , ελέγχου και συμμετοχής των πολιτών ως αποτέλεσμα του « Καλλικράτη» αφενός και της απαξίας των Τοπικών Συμβουλίων από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Δεσμεύτηκε για την μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια και την θέσπιση ετήσιων απολογιστικών συνελεύσεων στα Τοπικά Διαμερίσματα. Ακόμη γνωστοποίησε ότι στο πρόγραμμα της παράταξης περιλαμβάνεται η δημιουργία Συμβουλίων στις έδρες των Δημοτικών διαμερισμάτων με την συμμετοχή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και των προέδρων των κοινοτήτων κάθε διαμερίσματος. Επιδιώκοντας την ενδοδημοτική αποκέντρωση και την λήψη των αποφάσεων στο πιο κοντινό επίπεδο για τον πολίτη.

Στην συζήτηση υποστηρίχθηκε ότι το σημαντικό έργο του δικτύου αποχέτευσης του Λούρου κατασκευάζεται με τρόπο που αφήνει πολλά ερωτηματικά . Όπως ερωτηματικά δημιουργεί η διαδικασία επιλογής του μειοδότη. Πώς γίνεται για το ίδιο φυσικό αντικείμενο και την ίδια ποιότητα υλικών να επιλέγεται η εταιρεία που δίνει έκπτωση 8% και να αποκλείεται εκείνη που δίνει έκπτωση 22%; Για το ζήτημα αυτό η παράταξή μας θα επανέλθει. Η συνεδρίαση έκλεισε με τον ορισμό εκλογικής επιτροπής για το Δημοτικό Διαμέρισμα Λούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: