Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Γεράσιμος Γιακουμάτος. ''Θέλουν να χτυπήσουν εμένα αλλά ψώνισαν από σβέρκο. Θα τους τσακίσω...''








-Δεν είναι δυνατόν τα λαμόγια να έχουν κατασπαράξει δις στα εξοπλιστικά και η παράταξη για την οποία αγωνίστηκα να επιχειρεί να καταστρέψει τη οικογένεια του Μάκη...

εξομολογούνται φίλοι του γαλάζιου βουλευτή καθώς παρακολουθούν την περιπέτεια που περνά τις τελευταίες ώρες η οικογένειά του. Όσο για τον ίδιο είναι αποφασισμένος για όλα αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται διατεθειμένος να τους χαρίσει την έδρα.
Ο χωρατατζής Μάκης είναι πλέον άλλη μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα για την ΝΔ.
«Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο, θα δείτε τι θα πάθουν μόλις τελειώσουν τις απολογίες» ήταν η οργίλη αντίδραση του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ στη Β' Αθηνών. Απειλεί θεούς και δαίμονες επειδή, όπως λέει, ήταν μια παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος για μια οφειλή κάτω από 20.000 ευρώ (αυτό το επαναλαμβάνει συνεχώς), για χρέη του οίκου ευγηρίας της οικογενείας στο Νέο Ψυχικό.

Ο Γιακουμάτος είναι όμως οργισμένος και για έναν άλλον λόγο: επειδή πέρασαν χειροπέδες στη σύζυγό του, η οποία, όπως λέει, είναι πρόεδρος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης και ως πρόεδρος, λέει, δεν φέρει ευθύνη. Μόνο ο διευθύνων σύμβουλος που είναι ο αδελφός του έχει εκ του νόμου ευθύνη.
Επίσης τον εξόργισε και το γεγονός ότι κάποια μέσα τον εμφανίζουν να απέφυγε τη σύλληψη επειδή έχει βουλευτική ασυλία. «Δεν έχω καμία σχέση εγώ ούτε με τις συλλήψεις ούτε με τον οίκο ευγηρίας» έλεγε στα απανωτά τηλεφωνήματα που είχε από τους ψηφοφόρους του
Ο ίδιος έκανε ότι περνούσε για να κρατήσει τα παιδιά του μακριά από την πολιτική. Έτσι παρότι η κόρη του Ζωή, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, την κέρδισε η μόδα.
Μάλιστα, όταν ο Μάκης Γιακουμάτος ρωτήθηκε πως θα αντιδρούσε αν η κόρη του, του ανακοίνωνε πως θα ασχοληθεί με την πολιτική απάντησε δίχως, καν, να το σκεφτεί. «Θα φάει κλωτσιές. Όπως είναι η πολιτική σήμερα... Δεν το συζητάω!»
Το ενδιαφέρον της για τη μόδα την γλίτωσε από την περιπέτεια της πολιτικής, έτσι μετά το τέλος των σπουδών της στη Νομική και αφού είχε παρακολουθήσει για δύο χρόνια μαθήματα σχεδίου μόδας και styling έφυγε για το Λονδίνο για σπουδές στο σχέδιο μόδας και στο σχεδιασμό και κατασκευή κοσμημάτων στο Saint Martins.

Οταν είπε για πρώτη φορά στον Γεράσιμο Γιακουμάτο οτι θα ασχοληθεί με τη μόδα το μόνο βέτο που έθεσε όπως λέει ήταν «να ολοκληρώσω πρώτα τις σπουδές μου στο πολιτικό νομικής και μετά να ακολουθήσω το ονειρό μου! Είναι δίπλα μου, με συμβουλεύει και πολλλές φορές μου κάνει και στυλιστικές παρεμβάσεις».
Αν και μεγάλωσε σε μια πολιτική οικογένεια όπως λέει η ίδια από νωρίς κατάλαβε οτι ο χώρος της πολιτικής δεν την τραβάει: «Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να ασχοληθώ με την πολιτική ιδίως με την πολιτική του σήμερα»!



'Ενας άλλος Μάκης.
Η στενή επαφή της Ζωής με την μόδα επέδρασε θετικά και στις στυλιστικές επιλογές του Μάκη, ο οποίος είναι δεινός ταβλαδόρος και περνούσε πολλές ώρες παίζοντας με τον φίλο του τον Οικονομέα σε "καταγώγια" του Κολωνακίου, χωρίς να πολυνοιάζεται για τις επιταγές της μόδας.
Τα τελευταία χρόνια όμως εξαιτίας της Ζωής έχει εξελίξει το στυλ του και έχει βάλει χρώματα στη ντουλάπα του. «Φοράει χρώματα όπως το ροζ, κόκκινο και έντονο κίτρινο που πριν μερικά χρόνια ούτε καν τα σκεφτόταν και το στυλ του έχει γίνε μοντέρνο και δυναμικό όπως ο χαρακτήρας του.»
Τη συλλογή της «My London» για τον χειμώνα του 2013 παρουσίασε η Ζωή στο Guzel. Η συλλογή βασίστηκε στις αναμνήσεις της σχεδιάστριας από τη φύση του Λονδίνου και τη θάλασσα του Brighton, αποτυπώνοντας τες σε prints.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την επίδειξη μόδας μεταξύ αυτών αρκετοί επώνυμοι από το χώρο της μόδας, της πολιτικής και του αθλητισμού. Στο πλευρό της Ζωής ήταν συνεχώς η αγαπημένη της οικογένεια και φυσικά ο υπερήφανος μπαμπάς της.
Η Ζωή Γιακουμάτου αγαπούσε από μικρή το χώρο της μόδας και σήμερα, λειτουργεί το δικό της atelier στο Κολωνάκι.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην επίδειξη μόδας είδαμε τους: Γιώργο Βαρδινογιάννη, Βίκτωρα Μητρόπουλο, Μάκη Τσέλιο, Φιλήμονα, Άννα Καραμανλή, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστο Ζαμπούνη, Πέτρο Δούκα, Ηρώ Μουκίου, Ειρήνη Μπαλτά, Πόπη Χαριτάτου, Τέντυ Γερουλάνου, Ντόριαν Καζάκου, Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνο Γεωργιάδη, Λένα Αναγνωστίδου, Σοφία Τσουκάλη, Ηλία Αβασκαντήρα και πολλούς ακόμα.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που βρέθηκε στην πρώτη επίδειξη της κόρης ήταν αποκαλυπτικός:
«Τρεις γυναίκες έχω. Και οι τρεις με δέρνουν. Και όποιος άντρας λέει ότι κάνει το μάγκα στις γυναίκες, είναι τσάμπα μάγκας. Όποιος κάνει τον σκληρό, είναι αρνάκι. Εγώ τρώω ξύλο, το δέχομαι, το ξέρω. Δεν μπορώ να φύγω από την μοίρα μου», είπε ο γελώντας ο βουλευτής στην κάμερα.
Δεν έχει πρόβλημα που η κόρη του δεν θα ακολουθήσει καριέρα ως νομικός αλλά τη στηρίζει και τις ανοίγει ορίζοντες με τις ανατρεπτικές ιδέες του. «Την εμπιστεύομαι. Το καλλιτεχνικό της είναι Ζιζέλ που σημαίνει «πέτρινο λουλούδι». Ήταν δική μου ιδέα να προσέξει το look της Lady Gaga. Όπως δική μου ιδέα ήταν το να σχεδιάσει νυφικό για τους γάμους των ομοφυλοφίλων για να ξέρουμε ποιος είναι ο ένας και ποιος ο άλλος όταν στο Δημαρχείο παντρεύονται δυο άντρες» λέει με χιούμορ ο πρώην υπουργός.
Όλα αυτά πριν ξεσπάει η καταιγίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: