Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθήνας, έκοψε την Πίτα της, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΗΝΙΟΧΟΣ στην Ομόνοια στην Αθήνα, όπως κάνει κάθε χρόνο εξάλλου, καθόσον το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας Σκλιβανίτη, που παραχωρεί την αίθουσα για εκδηλώσεις της Αδελφότητας.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου της Αδελφότητας Κωνσταντίνου Τσιριβίλα,  ο οποίος απηύθυνε ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα, τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, που στην εκδήλωση παρέστη συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. Ελένη Ντάσιου και Χριστόφορο Ευθυμίουγια την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης των Ηπειρωτών.



Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Αδελφότητας αναφέρθηκε στην δράση, το έργο της Αδελφότητας και την προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα τους Σκλίβανη. Ιδιάτερα αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στη λειτουργία της Αδελφότητας, που την έχει οδηγήσει σε αναστολή δράσεων. Τόνισε ότι, η έλλειψη χρημάτων και το αυξημένο κόστος από την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας, οδήγησαν την Αδελφότητα να περιορίσει τον αριθμό των αντιτύπων της εφημερίδας που εκδίδει κάθε τριμηνία  και αποστολή της σε συγκεριμμένο αριθμό αναγνωστών, έτσι το κόστος ανά έκδοση να φτάνει τα 400 ευρώ. Κατόπιν αναφέρθηκε στη λειτουργία και δράση του θεατρικού τμήματος της Αδελφότητας στην Αττική και στην Ήπειρο, με πολύ πετυχημένες παραστάσεις και ανακοίνωσε ότι τέλος του Φλεβάρη θα ανέβει μία ακόμη παράσταση στο θέατρο ''Ρένα Βλαχοπούλου'' στο Αιγάλεω, καλώντας τους παρευρισκόμενους να παραστούν.


Ο  Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που πήρε το λόγο, αφού συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο. Ακόμη αναφέρθηκεστα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε αυνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου. 

Ανακοίνωσε ότι, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στηρίζει όλες τις δρασεις των Συλλόγων μελών της, θέτοντας, όταν ζητηθεί, υπό την αιγίδα της, πολλές εκκδηλώσεις, καλώντας το Δ.Σ. της Αδελφότητας να τεθεί υπό την αιγίδα της ΠΣΕ η θεατρική παράσταση που θα ανέβει τον άλλο μήνα σε θέατρο του Αιγάλεω, αλλά και άλλες δράσεις της.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 10.00΄ η ώρα το πρωί, με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ' όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών.































Ακολούθησε η διαδικασία κοπής της πίτας και η διανομή της σε όλους τους καλεσμένους.

Και του χρόνου.

Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου
http://romiazirou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: