Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

H «αντιευρωπαϊκή» ΝΔ και ο «αντεθνικός» ΣΥΡΙΖΑ


Με αφορμή την επιστολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Πρόεδρο του Ευρ. Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι ο «ο κύριος Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του».

«Ο κύριος Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του, αποσκοπώντας στην κατάργηση της FRONTEX και την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών, όπως προβλέπει και το πρόγραμμα των περιθωριακών κομμάτων που τον στηρίζουν», ανέφερε αρχικά ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε:
«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, που σέβεται πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προστατεύοντας παράλληλα τα σύνορά της, που είναι και ευρωπαϊκά».


Σχολιασμός: Από την μια έχεις τον Γιώργο Παπανδρέου που αναδεικνύει με την ανακοίνωση του την ουσία στην υπόθεση του Φαρμακονησίου. Από την άλλη έχεις τον Τσίπρα που δίνει ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα, αναδεικνύοντας τα ελλείμματα της ευρωπαϊκής στρατηγικής στο θέμα της μετανάστευσης. Και έχεις τέλος τη ΝΔούλα των Σαμαρά-Κεδίκογλου, η οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα με την παλαιοδεξιά νοοτροπία των δεκαετιών του 50' και 60', τότε που η ΕΔΑ και οι αριστεροί κατηγορούνταν ως "αντεθνικοί" εγκληματίες, στη λογική του "ΕΑΜοβούλγαρου".

Μπορεί η ΝΔ να θέλει να πλασάρεται ως η "υπεύθυνη" ευρωπαϊκή δύναμη, αλλά οι αξίες της Ευρώπης δεν είναι μόνο οι δημοσιονομικοί στόχοι ενός νομίσματος, ενός μνημονίου, ενός προγράμματος. Αντίθετα είναι κάτι παραπάνω, κάτι περισσότερο ευρωπαϊκό, που δίνει προτεραιότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια των λαών. Υπ' αυτή την άποψη η ΝΔ είναι βαθιά "αντι-ευρωπαϊκή", επιμένοντας να στρώνει το δρόμο στον Τσίπρα. Η μεν πρώτη τον κατηγορεί ως "αντεθνικό", μεταφέροντας την σκακιέρα στα καθ' ημάς. Αντίθετα ο Τσίπρας μεταφέρει το παιχνίδι στην ευρωπαϊκή σκακιέρα, επιβεβαιώνοντας το πόσο καλό θα του κάνει η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν.

Η ΝΔ μυωπικά πιστεύει ότι επειδή ψηφίζουν Έλληνες, πρέπει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντεθνικό. Αυτό όμως αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον Τσίπρα να κερδίσει πόντους "ευρωπαϊκότητας", κάτι που οι εταίροι το βλέπουν άτυπα σαν εξετάσεις. Η ΝΔ εγκλωβίζεται σ' ένα στενό ακροατήριο, ενώ ο Τσίπρας συνομιλεί απευθείας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ίσο προς ίσο. Ποιος άραγε κερδίζει απ' αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: