Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Προεδρία μιας τριτοκοσμικής Χώρας


- Στις αρχές του έτους η χώρα μας ανέλαβε την άσκηση της εξάμηνης προεδρίας της Ε.Ε, με τις γνωστές φιέστες - εκδηλώσεις, με επικοινωνιακούς λόγους - υποσχέσεις - αιχμές κύρια προς το εσωτερικό της χώρας, πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
- Με επίθεση κύρια στην αντιπολίτευση για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες και τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών στην κοινωνία
- Την ώρα που το SPIEGEL γράφει για « κατά φαντασία θεραπευμένον» τον κυρ. Σαμαρά, ο Ολιν Ρεν ομολογεί ότι το μνημόνιο επεβλήθει στην Ελλάδα για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες «σας θυσιάσαμε για να σωθούμε!!!»
- Οι δε ντόπιοι σωματοφύλακες τα δίνουν όλα για να υποστηρίξουν την άγρια πολιτική λιτότητας, Στουρνάρας: «Το καλύτερο κείμενο είναι το μνημόνιο», Γεωργιάδης: «Θα πεθάνουμε για το μνημόνιο».
- Κανείς όμως αυτή την περίοδο από τους παράγοντες της κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε. δεν αναφέρει ότι η συνθήκη της ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ έχει αφαιρέσει σχεδόν όλες τις αρμοδιότητες που είχε στο παρελθόν η χώρα που ασκούσε ανά εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε., έχει μετατραπεί σε μια πλέον τυπική διαδικασία.
- Σήμερα όλα τα οικονομικά θέματα περνάνε μέσα από το πλήρως ελεγχόμενο από την Γερμανία Eurogroup και τον πρόεδρό του (ολλανδό Ντέισλμπλουμ) με τις γνωστές θέσεις του.
- Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής τα ασκεί η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε λαίδη Κάθριν Άστον.
- Τα υπόλοιπα θέματα τα χειρίζεται ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι μαζί με την κομισιόν.


- Άρα τι μένει για την προεδρεύουσα χώρα, σχεδόν τίποτε, δεν μπορεί πλέον να καθορίζει την «αντζέντα» των θεμάτων (ειδικά αν αφορούν δικά της συμφέροντα) όπως εθνικά, ΑΟΖ, μετανάστευση, κ.λ.π.
- Οι πολίτες της χώρας μας (προεδρεύουσα της Ε.Ε.) βρίσκονται σε μόνιμη κόλαση,ζούμε σε μια χώρα ούτε καν τριτοκοσμική.
- Η χώρα μας πλέον από το Μάιο του 2010 δεν είναι κυρίαρχο κράτος, βρίσκεται κάτω από τις εντολές της Τρόικας και της Γερμανίας.
- Η Δημοκρατία βρίσκεται στο περιθώριο, η βουλή υπολειτουργεί, η παρουσία του κυρ. Σαμαρά είναι Μηδενική, όπως και το νομοθετικό έργο (εκτός νομοθετημάτων που αφορούν την υλοποίηση του μνημονίου), κατεπείγουσες διαδικασίες, συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
- Συνεχή παραβίαση συνταγματικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Δικαίου, στους μισθούς, τις συντάξεις, την ελεύθερη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση, τις περικοπές στο σύστημα υγείας, την κατοικία, την ιδιοκτησία.
- Ζούμε και βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της σκληρής μονόπλευρηςλιτότητας, στον έβδομο χρόνο ύφεσης.
- Βιώνουμε πλέον την ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση στη χώρα μας, με το βιοτικό επίπεδο συνέχεια να υποχωρεί.
- Βιώνουμε κάθε μέρα την ανυποληψία, αναλγησία, ανεπάρκεια, ανικανότητα, τις μίζες και την διαφθορά.
- Βιώνουμε το κρύο, την δυστυχία, το αδιέξοδο, τις αυτοκτονίες, την μετανάστευση επιστημόνων και νεολαίας, τον αυξανόμενο κοινωνικό αποκλεισμό.
- Βιώνουμε τους συνεχείς και αβάσταχτους φόρους, σπίτια και περιουσίες να χάνονται.- Βιώνουμε χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και θέρμανση, πολίτες που κάηκαν στην προσπάθεια να ζεσταθούν, πολίτες να υποσιτίζονται, παιδιά να μεταφέρονται σε ιδρύματα για να μπορέσουν να ζήσουν.


- Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για την ελληνική κοινωνία το 2013:
1) Πάνω από 20% των πολιτών στερούνται τα βασικά αγαθά.
2) Ένας (1) στους τέσσερις (4) πολιτών ζει στο φάσμα της φτώχειας (24%).
3) Το 21% των παιδιών κάτω των 18 ετών στερούνται τα βασικά.
4) Η ανεργία στο 28% και των νέων στο 60%.
5) Το 27% δεν έχει καθόλου ή μη ικανοποιητική θέρμανση.
6) Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα το 33% του πληθυσμού της χώρας.
7) Στο 36% η ανασφάλιστη εργασία.
8) Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των σχολείων περίπου 1.000) που
αιτούνται επισιτιστικής βοήθειας.
9) Μειώνονται συνέχεια τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για το κοινωνικό κράτος, για υγεία και παιδεία.
10) Η υγειονομική κρίση είναι εδώ, δραματική μείωση στις κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία κατά 30%, το 59% έχει οικονομικό πρόβλημα για πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, χιλιάδες βρέφη και νήπια ανεμβολίαστα,καρκινοπαθείς που έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα διαλέγουν να πεθάνουν αβοήθητοι στα σπίτια τους, ασθενείς με χρόνια νοσήματα κόβουν ό,τι μπορούν για να αγοράσουν τα φάρμακά τους ή τα ελαττώνουν, κατά 30% μειώθηκαν οι επισκέψεις στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, δύο (2) στους (10) πολίτες σταμάτησαν τις επισκέψεις σε γιατρούς, αυξάνεται η διάγνωση ασθένειας μέσα από το διαδίκτυο.
- Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της χώρας με κυβέρνηση μνημονίων Σαμαρά - Βενιζέλου.
- Αυτό αποτελεί ντροπή για ένα πολιτισμένο κράτος.
- Αυτή είναι η προεδρεύουσα της Ε.Ε.
- Αυτή είναι η εικόνα της Αλληλεγγύης των Ευρωπαίων.
- ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Γράφει ο Ανδρέας Λύτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: