Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Πρωτιά για την Ήπειρο στις κατασχέσεις χασίς. Περισσότεροι από 10 τόνοι μέσα στο 2013!!!


Περισσότερους από 10 τόνους χασίς κατάσχεσαν οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών στην Ήπειρο το 2013 αποδεικνύοντας τόσο την συστηματική και σημαντική δουλειά που κάνουν όσο όμως και ότι τα σύνορά μας με τη γείτονα χώρα εξακολουθούν να είναι η κύρια είσοδος των εμπόρων ναρκωτικών προς την Ελλάδα.Τον Δεκέμβριο στην Ήπειρο κατασχέθηκαν περισσότερα από 400 κιλά χασίς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου.Παράλληλα μεγάλος είναι και ο αριθμός λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται σε καθημερινή βάση σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Άρτα και Πρέβεζα καταδεικνύοντας το σημαντικό πρόβλημα φύλαξης που υπάρχει στη μεθόριο, αφού πολλοί απ' αυτούς είναι εγκληματίες ή αναγκάζονται να γίνουν προκείμενου να επιβιώσουν.


Με το τσουβάλι το χασίς
Οι ποσότητες που πέφτουν στα χέρια των αστυνομικών αρχών της περιοχής μας είναι πλέον τεράστιες και υπερδιπλάσιες από κείνες που κατάσχονται σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια.Μπορεί η φετινή... σοδειά να είναι κατά τι μικρότερη από άλλη χρόνια αφού ο μ.ο. των προηγούμενων ετών έφτανε τον ένα τόνο χασίς ανά μήνα, ωστόσο παρά τις περικοπές σε προσωπικό και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία στην Ήπειρο καταφέρνει να κρατάει την πρωτιά.Οι μέθοδοι στη διακίνηση συνεχώς εξελίσσονται και αλλάζουν, έχει τονίσει πολλές φορές ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης, υπογραμμίζοντας πάντα πως η Αστυνομία καταφέρνει να βρίσκεται ένα 
βήμα πιο μπροστά.Οι μάχες μεταξύ εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών και της Αστυνομίας μαίνονται σε καθημερινή βάση από τη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας, μέχρι τα ακριτικά χωριά της Κόνιτσας.Οι συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών στην Ήπειρο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, τα κυκλώματα της παρανομίας αποτελούνται από μαφιόζικες ομάδες Ελλήνων και Αλβανών.Οι περισσότερες υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί από την Αστυνομία δείχνουν ότι το χασίς φτάνει σε περιοχές των συνόρων από Αλβανούς, ενώ στη συνέχεια, για να μεταφερθούν σε προορισμούς στη χώρα μας, αναλαμβάνουν δράση οι Έλληνες συνεργοί τους. Κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, οι κακοποιοί έχουν ανοίξει μονοπάτια, ακόμη και στα πιο δύσβατα σημεία.




Η εικόνα τον Δεκέμβριο
Για τον περασμένο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΓΑΔΠΗ συνελήφθησαν 590 άτομα, εκ των οποίων τα 421 είναι λαθρομετανάστες. Παράλληλα εξιχνιάστηκαν 135 υποθέσεις και κατασχέθηκαν 404 κιλά χασίς και 1,2 κιλά ηρωίνης.Τον ίδιο μήνα θυμίζουμε ότι συνελήφθησαν στην Κορώνη Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι συνιστούσαν εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και είδη διατροφής και ρουχισμού. Σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε επίσης ένταλμα για ληστεία και καταδικαστικές αποφάσεις.Συνελήφθη, επίσης στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 21χρονος αλλοδαπός έμπορος ηρωίνης στον Ριζόμυλο Αιγίου. Ο δράστης πούλησε σε αστυνομικό που προσποιήθηκε τον αγοραστή, ναρκωτικές ουσίες έναντι 2.600?. Στην κατοχή του και σε υπαίθριες καβάντζες, κατασχέθηκε συνολικά περίπου ένα κιλό ηρωίνης.Ακόμη εξαρθρώθηκαν από αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, δύο κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών από τη χώρα μας στο εξωτερικό και συνελήφθησαν εννιά διακινητές και δεκατέσσερις λαθρομετανάστες. Οι διακινητές διευκόλυναν τις μετακινήσεις των μεταναστών με νταλίκα και αυτοκίνητα, τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ από τη δράση τους αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (8.500) ευρώ.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: